In de Belgische vestiging van de Amerikaanse producent van consumentengoederen Procter & Gamble, in Strombeek-Bever, moeten circa 150 mensen "vrijwillig" vertrekken. Dat zegt een vakbondsvrouw in De Standaard.Het bedrijf bevestigt dat er banen verdwijnen, maar deelt geen exact aantal mee. "Procter & Gamble is al een tijdje bezig met verdoken herstructureringen", zegt vakbondssecretaris Marjan Willekens (LBC) in de krant. "In februari moesten al vijftig mensen opstappen, nu komen daar dus nog honderd bij."

Volgens Willekens gaat het om vrijwillige ontslagen. "Voor iedere werknemer die zijn job dreigt te verliezen, wordt een individueel pakket samengesteld met ontslagpremies of regelingen voor een brugpensioen." Er zouden ook mensen worden overgeplaatst naar vestigingen in China en Singapore.

In welke afdelingen binnen de vestiging in Strombeek-Bever de ontslagen vallen, is nog niet geweten.

"De ontslagen zijn het gevolg van een wereldwijde herstructurering van het bedrijf", zegt een woordvoerder van het bedrijf. In februari kondigde Procter & Gamble aan dat het wereldwijd 5.700 banen zou schrappen. (Belga/INM)

In de Belgische vestiging van de Amerikaanse producent van consumentengoederen Procter & Gamble, in Strombeek-Bever, moeten circa 150 mensen "vrijwillig" vertrekken. Dat zegt een vakbondsvrouw in De Standaard.Het bedrijf bevestigt dat er banen verdwijnen, maar deelt geen exact aantal mee. "Procter & Gamble is al een tijdje bezig met verdoken herstructureringen", zegt vakbondssecretaris Marjan Willekens (LBC) in de krant. "In februari moesten al vijftig mensen opstappen, nu komen daar dus nog honderd bij." Volgens Willekens gaat het om vrijwillige ontslagen. "Voor iedere werknemer die zijn job dreigt te verliezen, wordt een individueel pakket samengesteld met ontslagpremies of regelingen voor een brugpensioen." Er zouden ook mensen worden overgeplaatst naar vestigingen in China en Singapore. In welke afdelingen binnen de vestiging in Strombeek-Bever de ontslagen vallen, is nog niet geweten. "De ontslagen zijn het gevolg van een wereldwijde herstructurering van het bedrijf", zegt een woordvoerder van het bedrijf. In februari kondigde Procter & Gamble aan dat het wereldwijd 5.700 banen zou schrappen. (Belga/INM)