Dat heeft de krant L'Echo vernomen bij de Franstalige socialistische vakbond SETCa.

De procedure heeft betrekking op 27 werknemers van de 101 die de groep tewerkstelt in België. Het merendeel van de bedreigde jobs situeert zich in Jette. Het gaat voornamelijk om commerciële afgevaardigden en kaderfuncties.

Abbott liet woensdag weten de eerste fase van de informatie- en consultatiefase te willen afsluiten, maar de vakbonden zullen zich daartegen verzetten "om de rechten van de werknemers te verdedigen".

Op 21 september kondigde het Amerikaanse Abott, na de overname van Solvay Pharma, aan 3.000 jobs te willen schrappen, waarvan minstens 1.000 in Europa.

Dat heeft de krant L'Echo vernomen bij de Franstalige socialistische vakbond SETCa. De procedure heeft betrekking op 27 werknemers van de 101 die de groep tewerkstelt in België. Het merendeel van de bedreigde jobs situeert zich in Jette. Het gaat voornamelijk om commerciële afgevaardigden en kaderfuncties. Abbott liet woensdag weten de eerste fase van de informatie- en consultatiefase te willen afsluiten, maar de vakbonden zullen zich daartegen verzetten "om de rechten van de werknemers te verdedigen". Op 21 september kondigde het Amerikaanse Abott, na de overname van Solvay Pharma, aan 3.000 jobs te willen schrappen, waarvan minstens 1.000 in Europa.