Bpost lanceerde vorige zondag een verbeterd overnamevoorstel op zijn Nederlandse sectorgenoot: bpost had 2,5 miljard euro veil. Concreet wou bpost 5,65 euro (in cash en aandelen) op tafel leggen per aandeel PostNL. Het bedrijf benadrukte dat er alleen een concreet bod zou volgen indien PostNL met het voorstel zou instemmen. Bpost laat in een reactie weten momenteel geen actie te ondernemen op de afwijzing. De brief van PostNL wordt eerst nader bestudeerd.

Het voorstel kon het Nederlandse postbedrijf niet bekoren. PostNL heeft vertrouwen in de toekomst als zelfstandig bedrijf. Het geeft aan er financieel goed voor te staan en zich beter te ontwikkelen dan de rest van de markt. Bovendien is het bod te laag en te riskant voor de aandeelhouders van PostNL en zijn de niet-financiële voorwaarden te vrijblijvend, zegt het bedrijf.

Daarnaast zet PostNL vraagtekens bij een krachtenbundeling die zou betekenen dat de Belgische overheid een te grote vinger in de pap krijgt. België is nu voor 51 procent eigenaar van bpost. Dat zou na overname van PostNL afnemen naar 40 procent, maar dat neemt volgens PostNL niet weg dat de overheid de facto nog steeds controle zou kunnen uitoefenen.

In mei werd een eerdere toenaderingspoging van bpost door PostNL al afgewimpeld. Ook toen was PostNL niet overtuigd van de meerwaarde van een samengaan tegen de voorgestelde voorwaarden. Er ontstond toen heel wat controverse nadat voormalig minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) vroegtijdig met de mogelijke overname naar buiten kwam en de deal daardoor al zo goed als onmogelijk maakte.

(Belga/SK)

Bpost lanceerde vorige zondag een verbeterd overnamevoorstel op zijn Nederlandse sectorgenoot: bpost had 2,5 miljard euro veil. Concreet wou bpost 5,65 euro (in cash en aandelen) op tafel leggen per aandeel PostNL. Het bedrijf benadrukte dat er alleen een concreet bod zou volgen indien PostNL met het voorstel zou instemmen. Bpost laat in een reactie weten momenteel geen actie te ondernemen op de afwijzing. De brief van PostNL wordt eerst nader bestudeerd. Het voorstel kon het Nederlandse postbedrijf niet bekoren. PostNL heeft vertrouwen in de toekomst als zelfstandig bedrijf. Het geeft aan er financieel goed voor te staan en zich beter te ontwikkelen dan de rest van de markt. Bovendien is het bod te laag en te riskant voor de aandeelhouders van PostNL en zijn de niet-financiële voorwaarden te vrijblijvend, zegt het bedrijf.Daarnaast zet PostNL vraagtekens bij een krachtenbundeling die zou betekenen dat de Belgische overheid een te grote vinger in de pap krijgt. België is nu voor 51 procent eigenaar van bpost. Dat zou na overname van PostNL afnemen naar 40 procent, maar dat neemt volgens PostNL niet weg dat de overheid de facto nog steeds controle zou kunnen uitoefenen.In mei werd een eerdere toenaderingspoging van bpost door PostNL al afgewimpeld. Ook toen was PostNL niet overtuigd van de meerwaarde van een samengaan tegen de voorgestelde voorwaarden. Er ontstond toen heel wat controverse nadat voormalig minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) vroegtijdig met de mogelijke overname naar buiten kwam en de deal daardoor al zo goed als onmogelijk maakte.(Belga/SK)