Bij de Nederlandse postdivisie verdwijnen in de periode tot en met 2020 jaarlijks vijfhonderd tot zeshonderd voltijdse banen. Dat is evenveel als in de voorgaande jaren.

Volgens topvrouw Herna Verhagen zullen er opnieuw weinig gedwongen ontslagen nodig zijn, door natuurlijk verloop en herplaatsingen. Een aantal werknemers zit namelijk dicht bij de pensioengerechtigde leeftijd. Bovendien komen er in dezelfde periode in de pakkettendivisie ongeveer 1.600 banen bij.

PostNL telde vorig jaar ongeveer 46.500 personeelsleden. De besparingsmaatregelen die maandag werden aangekondigd, zijn volgens het bedrijf noodzakelijk omdat de postmarkt blijft krimpen.

PostNL verwerkte in het afgelopen kwartaal, gecorrigeerd voor het aantal werkdagen, ruim 8 procent minder post dan een jaar eerder. Daartegenover stond een toename van het aantal verzonden pakketjes met 13 procent.

Volgens PostNL zal die tendens door de opmars van onlineshoppen voorlopig nog wel voortzetten. De reorganisatie en prijsverhogingen moeten de financiële positie van het bedrijf helpen verbeteren.

PostNL mikt de komende jaren op een onderliggend bedrijfsresultaat van 310 tot 380 miljoen euro, waar eerder nog werd uitgegaan van 285 tot 355 miljoen euro. Het afgelopen jaar was sprake van een daling naar 245 miljoen euro, van 303 miljoen euro in 2015. De omzet nam vorig jaar licht af tot 3,4 miljard euro.

PostNL gaf maandag verder aan aandeelhouders over het afgelopen jaar een dividend te willen betalen van 0,12 euro per aandeel. Eerder had het bedrijf de verwachting uitgesproken dat waarschijnlijk pas over 2017 dividend uitgekeerd zou worden. Beleggers reageren teleurgesteld en sturen het aandeel maandagmorgen ruim 6 procent lager.

Bij de Nederlandse postdivisie verdwijnen in de periode tot en met 2020 jaarlijks vijfhonderd tot zeshonderd voltijdse banen. Dat is evenveel als in de voorgaande jaren. Volgens topvrouw Herna Verhagen zullen er opnieuw weinig gedwongen ontslagen nodig zijn, door natuurlijk verloop en herplaatsingen. Een aantal werknemers zit namelijk dicht bij de pensioengerechtigde leeftijd. Bovendien komen er in dezelfde periode in de pakkettendivisie ongeveer 1.600 banen bij. PostNL telde vorig jaar ongeveer 46.500 personeelsleden. De besparingsmaatregelen die maandag werden aangekondigd, zijn volgens het bedrijf noodzakelijk omdat de postmarkt blijft krimpen. PostNL verwerkte in het afgelopen kwartaal, gecorrigeerd voor het aantal werkdagen, ruim 8 procent minder post dan een jaar eerder. Daartegenover stond een toename van het aantal verzonden pakketjes met 13 procent. Volgens PostNL zal die tendens door de opmars van onlineshoppen voorlopig nog wel voortzetten. De reorganisatie en prijsverhogingen moeten de financiële positie van het bedrijf helpen verbeteren. PostNL mikt de komende jaren op een onderliggend bedrijfsresultaat van 310 tot 380 miljoen euro, waar eerder nog werd uitgegaan van 285 tot 355 miljoen euro. Het afgelopen jaar was sprake van een daling naar 245 miljoen euro, van 303 miljoen euro in 2015. De omzet nam vorig jaar licht af tot 3,4 miljard euro. PostNL gaf maandag verder aan aandeelhouders over het afgelopen jaar een dividend te willen betalen van 0,12 euro per aandeel. Eerder had het bedrijf de verwachting uitgesproken dat waarschijnlijk pas over 2017 dividend uitgekeerd zou worden. Beleggers reageren teleurgesteld en sturen het aandeel maandagmorgen ruim 6 procent lager.