Het oogmedicijn Jetrea van het Leuvense biofarmabedrijf ThromboGenics krijgt de goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA). Dat meldt het bedrijf vrijdag op zijn website.

Het is nu wachten op groen licht van de Europese Commissie vooraleer het medicijn op de Europese markt wordt gebracht.

Jetrea werd deze week al in de VS gelanceerd. Het product zal op termijn jaarlijks honderden miljoenen euro's opleveren. ThromboGenics is het eerste Belgisch beursgenoteerd biotechbedrijf dat erin slaagt een geneesmiddel helemaal op eigen houtje op de lucratieve Amerikaanse markt te lanceren.

Het Zwitserse bedrijf Novartis brengt het middel buiten de Verenigde Staten op de markt. Daarvoor sloot het een deal met ThromboGenics ter waarde van 375 miljoen euro.

De handel in het Thrombogenics-aandeel werd vrijdagmorgen opgeschort in afwachting van het persbericht. Om 13u15 werd de handel in het aandeel hervat. (Belga/BO/BL)

Het oogmedicijn Jetrea van het Leuvense biofarmabedrijf ThromboGenics krijgt de goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA). Dat meldt het bedrijf vrijdag op zijn website. Het is nu wachten op groen licht van de Europese Commissie vooraleer het medicijn op de Europese markt wordt gebracht. Jetrea werd deze week al in de VS gelanceerd. Het product zal op termijn jaarlijks honderden miljoenen euro's opleveren. ThromboGenics is het eerste Belgisch beursgenoteerd biotechbedrijf dat erin slaagt een geneesmiddel helemaal op eigen houtje op de lucratieve Amerikaanse markt te lanceren. Het Zwitserse bedrijf Novartis brengt het middel buiten de Verenigde Staten op de markt. Daarvoor sloot het een deal met ThromboGenics ter waarde van 375 miljoen euro. De handel in het Thrombogenics-aandeel werd vrijdagmorgen opgeschort in afwachting van het persbericht. Om 13u15 werd de handel in het aandeel hervat. (Belga/BO/BL)