KBC verkoopt de eigen aandelen die het in zijn bezit heeft. De bank-verzekeraar voert hiermee het strategisch plan uit dat de Europese Commissie in 2009 goedkeurde in ruil voor de staatssteun die KBC ontving. De verkoop heeft geen invloed op de verlies- en winstrekening van KBC Groep.

KBC is er dinsdag uiteindelijk in geslaagd via een onderhandse plaatsing bruto 350 miljoen euro op te halen.

"Met deze verkoop van eigen aandelen zet KBC weer een belangrijke stap in de realisatie van dit strategisch plan. Op basis van de biedprijs (19,25 euro per aandeel) levert deze verkoop KBC 385 miljoen euro op, waarmee het zijn kapitaalpositie verder versterkt", zegt Johan Thijs, CEO van de KBC-groep.

Thijs voegt eraan toe dat KBC 'een substantieel deel van de steun van de federale overheid vóór het eind van het jaar' terug wil betalen. "We zullen dat doen zodra de Nationale Bank van België beslist heeft over de aandelenkapitaaldoelstelling volgens Basel III", de topman. (Belga/BO)

KBC verkoopt de eigen aandelen die het in zijn bezit heeft. De bank-verzekeraar voert hiermee het strategisch plan uit dat de Europese Commissie in 2009 goedkeurde in ruil voor de staatssteun die KBC ontving. De verkoop heeft geen invloed op de verlies- en winstrekening van KBC Groep.KBC is er dinsdag uiteindelijk in geslaagd via een onderhandse plaatsing bruto 350 miljoen euro op te halen."Met deze verkoop van eigen aandelen zet KBC weer een belangrijke stap in de realisatie van dit strategisch plan. Op basis van de biedprijs (19,25 euro per aandeel) levert deze verkoop KBC 385 miljoen euro op, waarmee het zijn kapitaalpositie verder versterkt", zegt Johan Thijs, CEO van de KBC-groep. Thijs voegt eraan toe dat KBC 'een substantieel deel van de steun van de federale overheid vóór het eind van het jaar' terug wil betalen. "We zullen dat doen zodra de Nationale Bank van België beslist heeft over de aandelenkapitaaldoelstelling volgens Basel III", de topman. (Belga/BO)