Er deden al langer geruchten de ronde over een beursgang. De IPO, waarmee de onderneming zowat 175 miljoen euro aan nieuw kapitaal wil ophalen, zal in de de komende weken plaatsvinden, afhankelijk van onder meer de marktomstandigheden, zo stelt Takeaway.com in een persbericht. Er zullen nieuwe aandelen worden uitgegeven en bestaande aandeelhouders verkopen ook stukken.

Cijfers in het rood

Takeaway.com leidt de bestelling en betaling van maaltijden bij restaurants in goede banen. Het werkt daarvoor samen met restaurants die zelf instaan voor de levering ervan. Eind juni bestond het netwerk van het bedrijf uit meer dan 30.000 restaurants in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, Portugal, Zwitserland en Vietnam.

In totaal bestelden klanten vorig jaar zo'n 34 miljoen maaltijden ter waarde van bij elkaar 651 miljoen euro via de websites van Takeaway.com. Dat leverde een omzet op van ruim 76 miljoen euro. Winstgevend is het bedrijf nog niet: het ging 19,6 miljoen euro in het rood. Het mikt voor de komende jaren op een groei van minstens 25 procent per jaar.

Begin augustus kondigde Takeaway.com nog aan de activiteiten van sectorgenoot Just Eat in België en in Nederland over te nemen. (Belga/NS)

Er deden al langer geruchten de ronde over een beursgang. De IPO, waarmee de onderneming zowat 175 miljoen euro aan nieuw kapitaal wil ophalen, zal in de de komende weken plaatsvinden, afhankelijk van onder meer de marktomstandigheden, zo stelt Takeaway.com in een persbericht. Er zullen nieuwe aandelen worden uitgegeven en bestaande aandeelhouders verkopen ook stukken. Takeaway.com leidt de bestelling en betaling van maaltijden bij restaurants in goede banen. Het werkt daarvoor samen met restaurants die zelf instaan voor de levering ervan. Eind juni bestond het netwerk van het bedrijf uit meer dan 30.000 restaurants in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, Portugal, Zwitserland en Vietnam. In totaal bestelden klanten vorig jaar zo'n 34 miljoen maaltijden ter waarde van bij elkaar 651 miljoen euro via de websites van Takeaway.com. Dat leverde een omzet op van ruim 76 miljoen euro. Winstgevend is het bedrijf nog niet: het ging 19,6 miljoen euro in het rood. Het mikt voor de komende jaren op een groei van minstens 25 procent per jaar. Begin augustus kondigde Takeaway.com nog aan de activiteiten van sectorgenoot Just Eat in België en in Nederland over te nemen. (Belga/NS)