De staking begint maandag 22 februari om 00.00 uur lokale tijd en zal duren tot donderdag 25 februari om 23.59 uur.

Vier weken konden de circa 4.500 piloten van Lufthansa en de filialen Lufthansa Cargo en German Wings stemmen over het principe van een staking. Daarvoor was een meerderheid van 70 procent noodzakelijk. Uiteindelijk stemde meer dan 90 procent voor sociale actie, aldus Cockpit.


In december waren na zeven maanden besprekingen de onderhandelingen mislukt over een cao van 1 jaar met 6,4 pct loonsverhoging en garanties tegen het outsourcen van banen naar minder betalende nevenbedrijven.

Lufthansa kent net als andere maatschappijen moeilijke momenten door de crisis en heeft een omvangrijk bezuinigingsprogramma opgestart dat tegen eind 2011 moet leiden tot 1 miljard euro besparingen.

De staking begint maandag 22 februari om 00.00 uur lokale tijd en zal duren tot donderdag 25 februari om 23.59 uur. Vier weken konden de circa 4.500 piloten van Lufthansa en de filialen Lufthansa Cargo en German Wings stemmen over het principe van een staking. Daarvoor was een meerderheid van 70 procent noodzakelijk. Uiteindelijk stemde meer dan 90 procent voor sociale actie, aldus Cockpit. In december waren na zeven maanden besprekingen de onderhandelingen mislukt over een cao van 1 jaar met 6,4 pct loonsverhoging en garanties tegen het outsourcen van banen naar minder betalende nevenbedrijven. Lufthansa kent net als andere maatschappijen moeilijke momenten door de crisis en heeft een omvangrijk bezuinigingsprogramma opgestart dat tegen eind 2011 moet leiden tot 1 miljard euro besparingen.