Pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) liet woensdag weten dat nieuwe stakingen niet uitgesloten zijn nu het overleg opnieuw is vastgelopen.

Lufthansa heeft het al anderhalf jaar aan de stok met zijn piloten. De Duitse luchtvaartgroep wil bezuinigen op de arbeidsvoorwaarden en heeft daarnaast plannen om meer goedkope vluchten te gaan aanbieden. Dat zou volgens de vliegeniers ten koste gaan van de werkgelegenheid in Duitsland.

De vakbond zegt zelf dat hij tijdens het overleg voor zowat 500 miljoen euro aan besparingsmogelijkheden had voorgesteld aan de directie, mits er geen 'verhuis' van banen naar het buitenland zou zijn.

De vakbond zegt daarom dat het Lufthansa niet om commerciële redenen te doen is. Het bedrijf wil enkel een nieuwe CAO met hogere lonen vermijden en arbeidsplaatsen schrappen, luidt de redenering. Het bedrijf wil 'vliegtuigen uitvlaggen naar het buitenland'.

Het aanslepende sociaal conflict escaleerde reeds tot 12 stakingen bij Lufthansa en lowcostdochter Germanwings sinds april vorig jaar.

Het bedrijf becijferde de schade op meer dan 300 miljoen euro. Begin augustus zei topman Carsten Spohr nog te hopen op een akkoord. (Belga/BO)

Pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) liet woensdag weten dat nieuwe stakingen niet uitgesloten zijn nu het overleg opnieuw is vastgelopen. Lufthansa heeft het al anderhalf jaar aan de stok met zijn piloten. De Duitse luchtvaartgroep wil bezuinigen op de arbeidsvoorwaarden en heeft daarnaast plannen om meer goedkope vluchten te gaan aanbieden. Dat zou volgens de vliegeniers ten koste gaan van de werkgelegenheid in Duitsland. De vakbond zegt zelf dat hij tijdens het overleg voor zowat 500 miljoen euro aan besparingsmogelijkheden had voorgesteld aan de directie, mits er geen 'verhuis' van banen naar het buitenland zou zijn. De vakbond zegt daarom dat het Lufthansa niet om commerciële redenen te doen is. Het bedrijf wil enkel een nieuwe CAO met hogere lonen vermijden en arbeidsplaatsen schrappen, luidt de redenering. Het bedrijf wil 'vliegtuigen uitvlaggen naar het buitenland'. Het aanslepende sociaal conflict escaleerde reeds tot 12 stakingen bij Lufthansa en lowcostdochter Germanwings sinds april vorig jaar. Het bedrijf becijferde de schade op meer dan 300 miljoen euro. Begin augustus zei topman Carsten Spohr nog te hopen op een akkoord. (Belga/BO)