Pierre-Olivier Beckers zal zich tegen het einde van dit jaar terugtrekken als CEO en voorzitter van het executief comité van Delhaize. Beckers blijft in functie tot een nieuwe CEO is aangetrokken en een vlotte overgang heeft plaatsgevonden. Daarna wordt hij niet-uitvoerende bestuurder, zo meldt Delhaize.

Bijna 15 jaar CEO

Beckers trad in 1983 in dienst bij de retailer. Sinds 1995 was hij bestuurder en in januari 1999 werd hij benoemd tot CEO. Waarom hij opstapt, is niet bekendgemaakt.

'De Raad van Bestuur en ik vinden dat dit het juiste moment is om een opvolger te vinden die de Groep en haar evolutie naar de toekomst zal leiden. Inmiddels blijf ik volledig toegewijd om de onderneming en haar 158 000 werknemers te leiden en te steunen', zegt hij in het persbericht.

Trends had begin maart nog een gesprek met Beckers. Lees meer.

Kwartaalwinst De nettowinst van Delhaize kwam in het eerste kwartaal overigens uit op 61 miljoen euro. (Belga/KVDA)

Pierre-Olivier Beckers zal zich tegen het einde van dit jaar terugtrekken als CEO en voorzitter van het executief comité van Delhaize. Beckers blijft in functie tot een nieuwe CEO is aangetrokken en een vlotte overgang heeft plaatsgevonden. Daarna wordt hij niet-uitvoerende bestuurder, zo meldt Delhaize. Bijna 15 jaar CEO Beckers trad in 1983 in dienst bij de retailer. Sinds 1995 was hij bestuurder en in januari 1999 werd hij benoemd tot CEO. Waarom hij opstapt, is niet bekendgemaakt. 'De Raad van Bestuur en ik vinden dat dit het juiste moment is om een opvolger te vinden die de Groep en haar evolutie naar de toekomst zal leiden. Inmiddels blijf ik volledig toegewijd om de onderneming en haar 158 000 werknemers te leiden en te steunen', zegt hij in het persbericht. Trends had begin maart nog een gesprek met Beckers. Lees meer. Kwartaalwinst De nettowinst van Delhaize kwam in het eerste kwartaal overigens uit op 61 miljoen euro. (Belga/KVDA)