'We hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om de activiteiten veilig en gefaseerd op te starten', meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht.

De Ieperse fabriek werd op 23 maart stilgelegd door het coronavirus. Vanaf vandaag/dinsdag wordt de productie er weer opgestart, 'stap voor stap'.

'We hebben een pakket maatregelen klaar rond social distancing voor de werknemers', verduidelijkt woordvoerder Frederic Dryhoel. Zo kunnen er minder mensen tegelijk in vergaderzalen en refters, en kunnen koffiemachines niet worden gebruikt. Ook werd doorheen de fabriek een wandelweg uitgestippeld om voldoende afstand te houden. De werknemers zullen ook in verschillende ploegen aankomen bij de fabriek om contact te vermijden.

De heropstart gebeurt geleidelijk. Dinsdag worden de montage van weefgetouwen en de gieterij opgestart. 'Er zullen een honderdtal werknemers aan de slag gaan. Daarna bekijken we dag per dag wat mogelijk is onder de huidige maatregelen', aldus Dryhoel.

Het is volgens Picanol nog niet duidelijk wanneer de fabriek weer volledig operationeel zal zijn. Pas als dat het geval is, kan de weefmachineproducent meer zegen over de financiële impact van de productieonderbreking.

Picanol stelt in Ieper zowat 1.500 mensen tewerk, zei de woordvoerder eerder

'We hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om de activiteiten veilig en gefaseerd op te starten', meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. De Ieperse fabriek werd op 23 maart stilgelegd door het coronavirus. Vanaf vandaag/dinsdag wordt de productie er weer opgestart, 'stap voor stap'.'We hebben een pakket maatregelen klaar rond social distancing voor de werknemers', verduidelijkt woordvoerder Frederic Dryhoel. Zo kunnen er minder mensen tegelijk in vergaderzalen en refters, en kunnen koffiemachines niet worden gebruikt. Ook werd doorheen de fabriek een wandelweg uitgestippeld om voldoende afstand te houden. De werknemers zullen ook in verschillende ploegen aankomen bij de fabriek om contact te vermijden. De heropstart gebeurt geleidelijk. Dinsdag worden de montage van weefgetouwen en de gieterij opgestart. 'Er zullen een honderdtal werknemers aan de slag gaan. Daarna bekijken we dag per dag wat mogelijk is onder de huidige maatregelen', aldus Dryhoel. Het is volgens Picanol nog niet duidelijk wanneer de fabriek weer volledig operationeel zal zijn. Pas als dat het geval is, kan de weefmachineproducent meer zegen over de financiële impact van de productieonderbreking. Picanol stelt in Ieper zowat 1.500 mensen tewerk, zei de woordvoerder eerder