Dat kondigt het elektronicaconcern maandagochtend aan.

Philips wil met het schrappen van banen de organisatie stroomlijnen en de bedrijfskosten verlagen, klinkt het. De reorganisatie kost naar verwachting 300 miljoen euro, maar levert wel een jaarlijkse kostenbesparing op van ongeveer hetzelfde bedrag. De herstructureringskosten zullen over de volgende kwartalen worden gespreid.

Onder druk

De resultaten van het bedrijf staan onder druk door onder meer leveringsproblemen, de inflatie, de strenge coronamaatregelen in China en de oorlog in Oekraïne. Ook kampt het bedrijf met een dure terugroepactie voor slaapapneu-apparaten.

Daardoor daalde de omzet in het derde kwartaal met 5 procent tot 4,3 miljard euro. De operationele winst liep terug tot 209 miljoen euro, vergeleken met 512 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was ook lager dan analisten hadden verwacht.

Philips telt wereldwijd zo'n 79.000 werknemers.

Dat kondigt het elektronicaconcern maandagochtend aan. Philips wil met het schrappen van banen de organisatie stroomlijnen en de bedrijfskosten verlagen, klinkt het. De reorganisatie kost naar verwachting 300 miljoen euro, maar levert wel een jaarlijkse kostenbesparing op van ongeveer hetzelfde bedrag. De herstructureringskosten zullen over de volgende kwartalen worden gespreid. De resultaten van het bedrijf staan onder druk door onder meer leveringsproblemen, de inflatie, de strenge coronamaatregelen in China en de oorlog in Oekraïne. Ook kampt het bedrijf met een dure terugroepactie voor slaapapneu-apparaten. Daardoor daalde de omzet in het derde kwartaal met 5 procent tot 4,3 miljard euro. De operationele winst liep terug tot 209 miljoen euro, vergeleken met 512 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was ook lager dan analisten hadden verwacht. Philips telt wereldwijd zo'n 79.000 werknemers.