Philips wil de distributie van de verlichting optimaliseren, wat mogelijk efficiënter kan zonder het magazijn in Kontich. De activiteiten zouden verhuizen naar Polen, Nederland en Frankrijk.

Door de sluiting van het magazijn in Kontich verliezen 28 arbeiders en 9 bedienden hun baan. Op dit moment telt Philips 212 werknemers in Kontich.

In 2007 nam Philips het Belgische 'Partners in Lighting' (het voormalige Massive) over en vestigde in Kontich het wereldwijde hoofdkantoor van Philips Consumer Luminaires. Die tak richt zich op de markt voor consumentenverlichting en is gespecialiseerd in LED-technologie.

In Kontich worden nieuwe producten ontworpen en getest. De vestiging werd in 2012 al eens getroffen door een herstructurering, waarbij 65 banen sneuvelden Ook in de Philips-vestiging in Turnhout gingen dit jaar al 354 banen verloren. Volgens een woordvoerster van Philips zijn met de aankondiging in Kontich alle plannen voor België nu bekendgemaakt. (Belga/BO)

Philips wil de distributie van de verlichting optimaliseren, wat mogelijk efficiënter kan zonder het magazijn in Kontich. De activiteiten zouden verhuizen naar Polen, Nederland en Frankrijk. Door de sluiting van het magazijn in Kontich verliezen 28 arbeiders en 9 bedienden hun baan. Op dit moment telt Philips 212 werknemers in Kontich. In 2007 nam Philips het Belgische 'Partners in Lighting' (het voormalige Massive) over en vestigde in Kontich het wereldwijde hoofdkantoor van Philips Consumer Luminaires. Die tak richt zich op de markt voor consumentenverlichting en is gespecialiseerd in LED-technologie. In Kontich worden nieuwe producten ontworpen en getest. De vestiging werd in 2012 al eens getroffen door een herstructurering, waarbij 65 banen sneuvelden Ook in de Philips-vestiging in Turnhout gingen dit jaar al 354 banen verloren. Volgens een woordvoerster van Philips zijn met de aankondiging in Kontich alle plannen voor België nu bekendgemaakt. (Belga/BO)