Philips ziet de kwartaalomzet - ondanks de toenemende schuldencrisis - toenemen met vijf procent op jaarbasis tot 5,9 miljard euro. Dat is in de eerste plaats te danken aan een groeiende vraag naar medische technologie, LED-lampen en consumentenelektronica in de opkomende landen.

De nettowinst van het Nederlandse elektronicaconcern klokte in het tweede kwartaal af op167 miljoen euro. Vorig jaar werd in het tweede kwartaal nog een verlies van 1,3 miljard euro opgetekend als gevolg van eenmalige lasten.

Meest opmerkelijke vaststelling bij de kwartaalresultaten van Philips is dat de effecten van het vorig jaar aangekondigde kostenbesparingsprogramma Accelerate! nadrukkelijk zichtbaar worden. Philips is er namelijk in geslaagd structureel 176 miljoen euro te besparen. Dit jaar hoopt het bedrijf de kosten terug te dringen met 400 miljoen euro.

"Het valt niet te ontkennen dat de wereldwijde economie nu zwakker is dan drie maanden geleden, vooral in Europa. We blijven actie ondernemen om de risico's van de economische tegenwind te beperken", verduidelijkte topman Frans van Houten.

Philips mikt tegen 2013 op een omzetgroei van 4 tot 6 procent. Het is de bedoeling dat het lopende besparingsprogramma tegen eind 2014 Philips ondernemender en innoverender maakt. (Belga/BO)

Philips ziet de kwartaalomzet - ondanks de toenemende schuldencrisis - toenemen met vijf procent op jaarbasis tot 5,9 miljard euro. Dat is in de eerste plaats te danken aan een groeiende vraag naar medische technologie, LED-lampen en consumentenelektronica in de opkomende landen. De nettowinst van het Nederlandse elektronicaconcern klokte in het tweede kwartaal af op167 miljoen euro. Vorig jaar werd in het tweede kwartaal nog een verlies van 1,3 miljard euro opgetekend als gevolg van eenmalige lasten. Meest opmerkelijke vaststelling bij de kwartaalresultaten van Philips is dat de effecten van het vorig jaar aangekondigde kostenbesparingsprogramma Accelerate! nadrukkelijk zichtbaar worden. Philips is er namelijk in geslaagd structureel 176 miljoen euro te besparen. Dit jaar hoopt het bedrijf de kosten terug te dringen met 400 miljoen euro. "Het valt niet te ontkennen dat de wereldwijde economie nu zwakker is dan drie maanden geleden, vooral in Europa. We blijven actie ondernemen om de risico's van de economische tegenwind te beperken", verduidelijkte topman Frans van Houten. Philips mikt tegen 2013 op een omzetgroei van 4 tot 6 procent. Het is de bedoeling dat het lopende besparingsprogramma tegen eind 2014 Philips ondernemender en innoverender maakt. (Belga/BO)