Amerikaanse toezichthouders zijn volgens Philips met "onverwachte bezwaren" gekomen tegen de transactie met investeerder Go Scale Capital, die eind maart werd aangekondigd. Daardoor is het onzeker geworden wanneer de verkoop eventueel nog kan worden afgerond. Beide partijen blijven werken aan de deal en trachten de bezwaren weg te nemen, zolang de gestelde eisen "redelijk" zijn.

Omzet stijgt

Philips zag zijn omzet vorig kwartaal op vergelijkbare basis met 2 procent stijgen, tot 5,8 miljard euro. De operationele winst, afgezien van eenmalige posten, verbeterde tot 570 miljoen euro. Philips boekte een nettowinst van 324 miljoen euro. Een jaar eerder leed het bedrijf nog een verlies van 103 miljoen euro.

De verkoop van Lumileds, voor 2,9 miljard dollar, hoort bij de afsplitsing van de lichtactiviteiten van Philips, dat zich vooral gaat richten op medische technologie. Dat proces loopt volgens het bedrijf op schema en kan in de eerste helft van 2016 worden afgerond. De kosten van de splitsing komen dit jaar naar verwachting uit aan de onderkant van de eerder voorspelde 200 à 300 miljoen euro.

Philips zag de verkoop van medische apparatuur vorig kwartaal vooral aantrekken in de Verenigde Staten. In China gingen de zaken onverminderd moeizaam. Het concern hield vast aan de verwachting dat de totale verkopen dit jaar een beperkte groei laten zien, terwijl de operationele resultaten verbeteren. (Belga/NS)

Amerikaanse toezichthouders zijn volgens Philips met "onverwachte bezwaren" gekomen tegen de transactie met investeerder Go Scale Capital, die eind maart werd aangekondigd. Daardoor is het onzeker geworden wanneer de verkoop eventueel nog kan worden afgerond. Beide partijen blijven werken aan de deal en trachten de bezwaren weg te nemen, zolang de gestelde eisen "redelijk" zijn.Philips zag zijn omzet vorig kwartaal op vergelijkbare basis met 2 procent stijgen, tot 5,8 miljard euro. De operationele winst, afgezien van eenmalige posten, verbeterde tot 570 miljoen euro. Philips boekte een nettowinst van 324 miljoen euro. Een jaar eerder leed het bedrijf nog een verlies van 103 miljoen euro. De verkoop van Lumileds, voor 2,9 miljard dollar, hoort bij de afsplitsing van de lichtactiviteiten van Philips, dat zich vooral gaat richten op medische technologie. Dat proces loopt volgens het bedrijf op schema en kan in de eerste helft van 2016 worden afgerond. De kosten van de splitsing komen dit jaar naar verwachting uit aan de onderkant van de eerder voorspelde 200 à 300 miljoen euro. Philips zag de verkoop van medische apparatuur vorig kwartaal vooral aantrekken in de Verenigde Staten. In China gingen de zaken onverminderd moeizaam. Het concern hield vast aan de verwachting dat de totale verkopen dit jaar een beperkte groei laten zien, terwijl de operationele resultaten verbeteren. (Belga/NS)