De verwachte omzet uit het coronavaccin ligt boven de 26 miljard dollar die de groep in mei nog als prognose bekendmaakte. De Amerikaanse farmareus trok ook de omzet- en winstverwachting voor dit jaar op, blijkt woensdag uit de voorstelling van de kwartaalcijfers.

Wereldwijd leverde de groep al meer dan een miljard vaccindoses af, verklaarde topman Albert Bourla in de mededeling. In de eerste zes maanden van dit jaar bracht de verkoop van het coronavaccin 11,3 miljard dollar op. Overigens zullen de verkoopcijfers mogelijk nog forser stijgen, aangezien Pfizer/BioNTech aanstuurt op een derde dosis van het vaccin om het nog doeltreffender te maken, nu de zeer besmettelijke deltavariant het aantal besmettingen in veel landen de hoogte in jaagt.

Derde dosis

De alliantie Pfizer/ BioNTech had het begin juli over bemoedigende resultaten van de lopende proeven voor een derde dosis van het huidige vaccin en verklaarde toen in de VS en in de EU een goedkeuring te zullen aanvragen voor het toedienen van zo'n derde prik. Die derde dosis zou ongeveer zes maanden na de tweede vaccinatie volgen.

In het tweede kwartaal hebben de vaccinatiecampagnes, waarin het Comirnaty-vaccin van het duo Pfizer/BioNTech een belangrijke rol speelt, de groei van de farmagigant sterk gestimuleerd. De kwartaalomzet verdubbelde bijna tot 18,9 miljard dollar en onder de streep verdiende Pfizer bijna 5,6 miljard dollar, een stijging met ongeveer 60 procent.

Over heel 2021 gaat Pfizer uit van een stijging van de jaaromzet tot 78 à 80 miljard dollar, tegenover de eerder voorspelde 70,5 à 72,5 miljard dollar, en van een winst per aandeel tussen 3,95 en 4,05 dollar in plaats van 3,55 tot 3,65 dollar.

De verwachte omzet uit het coronavaccin ligt boven de 26 miljard dollar die de groep in mei nog als prognose bekendmaakte. De Amerikaanse farmareus trok ook de omzet- en winstverwachting voor dit jaar op, blijkt woensdag uit de voorstelling van de kwartaalcijfers.Wereldwijd leverde de groep al meer dan een miljard vaccindoses af, verklaarde topman Albert Bourla in de mededeling. In de eerste zes maanden van dit jaar bracht de verkoop van het coronavaccin 11,3 miljard dollar op. Overigens zullen de verkoopcijfers mogelijk nog forser stijgen, aangezien Pfizer/BioNTech aanstuurt op een derde dosis van het vaccin om het nog doeltreffender te maken, nu de zeer besmettelijke deltavariant het aantal besmettingen in veel landen de hoogte in jaagt. De alliantie Pfizer/ BioNTech had het begin juli over bemoedigende resultaten van de lopende proeven voor een derde dosis van het huidige vaccin en verklaarde toen in de VS en in de EU een goedkeuring te zullen aanvragen voor het toedienen van zo'n derde prik. Die derde dosis zou ongeveer zes maanden na de tweede vaccinatie volgen. In het tweede kwartaal hebben de vaccinatiecampagnes, waarin het Comirnaty-vaccin van het duo Pfizer/BioNTech een belangrijke rol speelt, de groei van de farmagigant sterk gestimuleerd. De kwartaalomzet verdubbelde bijna tot 18,9 miljard dollar en onder de streep verdiende Pfizer bijna 5,6 miljard dollar, een stijging met ongeveer 60 procent. Over heel 2021 gaat Pfizer uit van een stijging van de jaaromzet tot 78 à 80 miljard dollar, tegenover de eerder voorspelde 70,5 à 72,5 miljard dollar, en van een winst per aandeel tussen 3,95 en 4,05 dollar in plaats van 3,55 tot 3,65 dollar.