Voor de raffinaderij in het Franse Petit-Couronne wordt al een verkoopprocedure opgestart. Petroplus zegt deze processen te willen afronden in de komende maanden.

Door het moeilijke economische klimaat en het bevriezen van een kredietlijn van 1 miljard dollar, kwam Petroplus eind vorig jaar in de problemen. Verschillende raffinaderijen, waaronder de Antwerpse BRC-raffinaderij, werden toen stilgelegd.

Vakbond: 'Snel duidelijkheid' Het BBTK hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen. "Ook wij hebben vernomen dat de directie alternatieven aan het onderzoeken is, maar voor ons is de situatie nog dezelfde als drie weken geleden. We hopen snel iets te vernemen en meer duidelijkheid te krijgen," zegt Benny Willems van het BBTK aan Belga.

"Men zegt ons dat er alternatieven worden gezocht, dat men spreekt met de banken, dat men investeerders zoekt. Maar wat dat betekent of wanneer er duidelijkheid komt, weten wij niet. We hopen snel iets te horen daarover".

Vijf raffinaderijen

De activiteit bij de raffinaderij in de haven van Antwerpen ligt al een tijd stil, omdat er geen ruwe olie meer is om te verwerken. De mensen blijven wel aan het werk. Ze voeren onderhoud of herstellingen uit of krijgen opleidingen aangeboden. Intussen houden ze ook nog steeds afgewerkte producten in de vestiging als onderpand.

Behalve die in Antwerpen, Cressier en Petit-Couronne heeft Petroplus nog raffinaderijen in het Britse Coryton en het Duitse Ingolstadt. Er werken 2.500 mensen voor de Zwitserse groep in de vijf raffinaderijen. In de Antwerpse haven werken volgens de vakbonden zowat 230 mensen voor het bedrijf. (Belga/KVDA)

Voor de raffinaderij in het Franse Petit-Couronne wordt al een verkoopprocedure opgestart. Petroplus zegt deze processen te willen afronden in de komende maanden. Door het moeilijke economische klimaat en het bevriezen van een kredietlijn van 1 miljard dollar, kwam Petroplus eind vorig jaar in de problemen. Verschillende raffinaderijen, waaronder de Antwerpse BRC-raffinaderij, werden toen stilgelegd. Vakbond: 'Snel duidelijkheid' Het BBTK hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen. "Ook wij hebben vernomen dat de directie alternatieven aan het onderzoeken is, maar voor ons is de situatie nog dezelfde als drie weken geleden. We hopen snel iets te vernemen en meer duidelijkheid te krijgen," zegt Benny Willems van het BBTK aan Belga. "Men zegt ons dat er alternatieven worden gezocht, dat men spreekt met de banken, dat men investeerders zoekt. Maar wat dat betekent of wanneer er duidelijkheid komt, weten wij niet. We hopen snel iets te horen daarover". Vijf raffinaderijen De activiteit bij de raffinaderij in de haven van Antwerpen ligt al een tijd stil, omdat er geen ruwe olie meer is om te verwerken. De mensen blijven wel aan het werk. Ze voeren onderhoud of herstellingen uit of krijgen opleidingen aangeboden. Intussen houden ze ook nog steeds afgewerkte producten in de vestiging als onderpand. Behalve die in Antwerpen, Cressier en Petit-Couronne heeft Petroplus nog raffinaderijen in het Britse Coryton en het Duitse Ingolstadt. Er werken 2.500 mensen voor de Zwitserse groep in de vijf raffinaderijen. In de Antwerpse haven werken volgens de vakbonden zowat 230 mensen voor het bedrijf. (Belga/KVDA)