De voorbije weken opende Petercam twee filialen in het buitenland: Madrid en Frankfurt. Daarnaast werd de vestiging in Genève versterkt, en in de tweede jaarhelft komt er een kantoor in Milaan.

Dat past in de strategie van Petercam om de activiteit institutioneel vermogensbeheer internationaal uit te bouwen. De bedoeling is minder afhankelijk te worden van de Belgische fondsenmarkt en ook buiten België nieuwe klanten en activa aan te trekken.
"De raad van bestuur besefte dat er in het verleden te weinig geïnvesteerd is in het commerciële apparaat en in de fondsendistributie op Europees niveau", zegt Hugo Lasat, die bij Petercam verantwoordelijk is voor institutioneel asset management. "Petercam focuste altijd op België, Luxemburg en Frankrijk. Nu willen we internationaler gaan, de Europese kaart trekken met een concept van centrale productie en decentrale distributie."

"Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Petercam, op basis van de aanwezige competenties, niet succesvol zou zijn in het buitenland", meent Lasat, "We starten niet van nul. We hebben al internationale klantenportefeuilles die we vanuit Brussel beheren, maar we willen hun aantal significant verhogen door de klanten ter plaatse met commerciële teams en een aangepaste marketing te bedienen."

Patrick Claerhout

Lees meer over Petercam en de fondsenmarkt in België in Trends van deze week.

De voorbije weken opende Petercam twee filialen in het buitenland: Madrid en Frankfurt. Daarnaast werd de vestiging in Genève versterkt, en in de tweede jaarhelft komt er een kantoor in Milaan.Dat past in de strategie van Petercam om de activiteit institutioneel vermogensbeheer internationaal uit te bouwen. De bedoeling is minder afhankelijk te worden van de Belgische fondsenmarkt en ook buiten België nieuwe klanten en activa aan te trekken. "De raad van bestuur besefte dat er in het verleden te weinig geïnvesteerd is in het commerciële apparaat en in de fondsendistributie op Europees niveau", zegt Hugo Lasat, die bij Petercam verantwoordelijk is voor institutioneel asset management. "Petercam focuste altijd op België, Luxemburg en Frankrijk. Nu willen we internationaler gaan, de Europese kaart trekken met een concept van centrale productie en decentrale distributie." "Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Petercam, op basis van de aanwezige competenties, niet succesvol zou zijn in het buitenland", meent Lasat, "We starten niet van nul. We hebben al internationale klantenportefeuilles die we vanuit Brussel beheren, maar we willen hun aantal significant verhogen door de klanten ter plaatse met commerciële teams en een aangepaste marketing te bedienen." Patrick ClaerhoutLees meer over Petercam en de fondsenmarkt in België in Trends van deze week.