"Ook in Gent en Luik zal het personeel weldra het werk staken", aldus Tim Grommen van het ABVV. "Dit feit is immers maar een klein deel van een waslijst aan ergernissen ten opzichte van de directie."

"Ontslagen op basis van subjectieve redenen"

Vorige week kreeg een gesyndiceerde werknemer van EDF-Luminus in Hasselt een ontslagbrief. "Dit op basis van een bepaling die al sinds 2008 niet meer van toepassing is", beweert Tim Grommen van het ABVV. "Maar onze argumentatie werd niet aanvaard. Het gebeurt wel vaker dat hier mensen plots moeten vertrekken op basis van subjectieve redenen. Als uw kop de HR-directie niet aanstaat, ligt de ontslagbrief klaar. Het is hoog tijd dat er een fatsoenlijk en vooral objectief evaluatiesysteem komt bij EDF-Luminus. Een beetje respect is het enige dat wij vragen."

"Topje van de ijsberg"

Volgens gemeenschappelijk vakbondsfront is dit geval slechts het topje van de ijsberg. "Er zijn zeker 13 dossiers van allerlei maatregelen die we dringend met de HR-directie willen bespreken", zegt Grommen. "Een opeenstapeling van feiten, zoals het inperken van de glijtijden. Voor ons zijn dat allemaal signalen dat het personeelsbestand verder zal afgebouwd worden. Onze collega's in de vestigingen van Luik en Gent delen die zorgen. Vandaar dat zij ook het werk zullen neerleggen. Dit kan zo gewoon niet verder." (Belga/MI)

"Ook in Gent en Luik zal het personeel weldra het werk staken", aldus Tim Grommen van het ABVV. "Dit feit is immers maar een klein deel van een waslijst aan ergernissen ten opzichte van de directie.""Ontslagen op basis van subjectieve redenen"Vorige week kreeg een gesyndiceerde werknemer van EDF-Luminus in Hasselt een ontslagbrief. "Dit op basis van een bepaling die al sinds 2008 niet meer van toepassing is", beweert Tim Grommen van het ABVV. "Maar onze argumentatie werd niet aanvaard. Het gebeurt wel vaker dat hier mensen plots moeten vertrekken op basis van subjectieve redenen. Als uw kop de HR-directie niet aanstaat, ligt de ontslagbrief klaar. Het is hoog tijd dat er een fatsoenlijk en vooral objectief evaluatiesysteem komt bij EDF-Luminus. Een beetje respect is het enige dat wij vragen." "Topje van de ijsberg"Volgens gemeenschappelijk vakbondsfront is dit geval slechts het topje van de ijsberg. "Er zijn zeker 13 dossiers van allerlei maatregelen die we dringend met de HR-directie willen bespreken", zegt Grommen. "Een opeenstapeling van feiten, zoals het inperken van de glijtijden. Voor ons zijn dat allemaal signalen dat het personeelsbestand verder zal afgebouwd worden. Onze collega's in de vestigingen van Luik en Gent delen die zorgen. Vandaar dat zij ook het werk zullen neerleggen. Dit kan zo gewoon niet verder." (Belga/MI)