Een vrijgestelde vakbondsman van de socialistische vakbond ABVV had de afgelopen dagen forse kritiek geuit op de deelname van Jaga-eigenaar en CEO Jan Kriekels aan het VIER-programma 'The Sky is the Limit'.

De vakbondsman liet aan de pers weten dat de werknemers van Jaga ontzet zijn door het optreden van hun excentrieke bedrijfsleider. Hij hekelde onder meer het feit dat Kriekels in het programma sprak over een recordomzet, terwijl er in Diepenbeek economische werkloosheid geldt en er zopas een investering in het dochterbedrijf in Tsjechië werd aangekondigd.

Maar de vakbondskritiek valt in slechte aarde bij het personeel van de radiatorenfabrikant, dat het niet pikt dat de 'externe' vakbondsman in naam van de personeelsleden van Jaga spreekt .

"Mijn collega's en ikzelf zijn niet te spreken over het beeld dat hier wordt geschetst van onze werkgever", reageert bediende Raf Moors. "Het is onbegrijpelijk dat een vakbondssecretaris, die zelf niet eens persoonlijk betrokken is bij ons bedrijf, een uitspraak durft doen in naam van de Jaga- medewerkers." Volgens de bediende zou een vakbond in moeilijke tijden steun moeten bieden aan bedrijven om te overleven.

"We zijn allemaal blij dat er nog geen ontslagen zijn gevallen, en werken zo hard mogelijk om dit familiebedrijf verder te doen groeien. We hebben prachtige producten en een bedrijfscultuur om trots op te zijn," aldus Moors.

Ook de directie reageerde al via communicatieverantwoordelijke Anneleen Jacobs. "De voorbije dagen werden we overspoeld door reacties van onze personeelsleden en onze interne vakbondsleden. Velen zijn ontzet dat één externe vakbondssecretaris spreekt in naam van het hele Jaga-personeel. Ze laten ons via allerlei wegen weten dat ze wel achter Jan Kriekels en Jaga - hun bedrijf staan - , en dat ze geloven dat we in deze moeilijke tijden samen moeten vechten voor de toekomst. Ze zijn zeer teleurgesteld over deze stemmingmakerij," aldus de communicatieverantwoordelijke. (Belga/BO)

Een vrijgestelde vakbondsman van de socialistische vakbond ABVV had de afgelopen dagen forse kritiek geuit op de deelname van Jaga-eigenaar en CEO Jan Kriekels aan het VIER-programma 'The Sky is the Limit'. De vakbondsman liet aan de pers weten dat de werknemers van Jaga ontzet zijn door het optreden van hun excentrieke bedrijfsleider. Hij hekelde onder meer het feit dat Kriekels in het programma sprak over een recordomzet, terwijl er in Diepenbeek economische werkloosheid geldt en er zopas een investering in het dochterbedrijf in Tsjechië werd aangekondigd. Maar de vakbondskritiek valt in slechte aarde bij het personeel van de radiatorenfabrikant, dat het niet pikt dat de 'externe' vakbondsman in naam van de personeelsleden van Jaga spreekt . "Mijn collega's en ikzelf zijn niet te spreken over het beeld dat hier wordt geschetst van onze werkgever", reageert bediende Raf Moors. "Het is onbegrijpelijk dat een vakbondssecretaris, die zelf niet eens persoonlijk betrokken is bij ons bedrijf, een uitspraak durft doen in naam van de Jaga- medewerkers." Volgens de bediende zou een vakbond in moeilijke tijden steun moeten bieden aan bedrijven om te overleven."We zijn allemaal blij dat er nog geen ontslagen zijn gevallen, en werken zo hard mogelijk om dit familiebedrijf verder te doen groeien. We hebben prachtige producten en een bedrijfscultuur om trots op te zijn," aldus Moors.Ook de directie reageerde al via communicatieverantwoordelijke Anneleen Jacobs. "De voorbije dagen werden we overspoeld door reacties van onze personeelsleden en onze interne vakbondsleden. Velen zijn ontzet dat één externe vakbondssecretaris spreekt in naam van het hele Jaga-personeel. Ze laten ons via allerlei wegen weten dat ze wel achter Jan Kriekels en Jaga - hun bedrijf staan - , en dat ze geloven dat we in deze moeilijke tijden samen moeten vechten voor de toekomst. Ze zijn zeer teleurgesteld over deze stemmingmakerij," aldus de communicatieverantwoordelijke. (Belga/BO)