Via dat plan wil het bedrijf werknemers laten afvloeien. Dat zegt ABVV-vakbondsman Bert Verhoogen in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Volgens de vakbondsman stemde 54 procent van de arbeiders en 73 procent van de bedienden voor het voorstel . Het voorstel werd niet verdedigd door de vakbonden. De bonden zijn ontevreden omdat een werkzekerheidsclausule van 2 jaar ontbreekt. Ook vinden ze dat de verbrekingsvergoeding voor ontslagen werknemers niet volstaat. De kloof tussen arbeiders en bedienden is daarbij te groot, vindt Verhoogen. Maar aangezien het voorstel uiteindelijk goedgekeurd werd, volgen er geen nieuwe acties.

De vakbonden voerden op vrijdag 16 juli actie uit protest tegen het te beperkte sociaal plan voor ontslagen werknemers. Op dit moment is er sprake van 22 ontslagen, van wie 6 bedienden en 16 arbeiders. De vakbonden vrezen een neuwe ontslagronde.Via dat plan wil het bedrijf werknemers laten afvloeien. Dat zegt ABVV-vakbondsman Bert Verhoogen in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Volgens de vakbondsman stemde 54 procent van de arbeiders en 73 procent van de bedienden voor het voorstel . Het voorstel werd niet verdedigd door de vakbonden. De bonden zijn ontevreden omdat een werkzekerheidsclausule van 2 jaar ontbreekt. Ook vinden ze dat de verbrekingsvergoeding voor ontslagen werknemers niet volstaat. De kloof tussen arbeiders en bedienden is daarbij te groot, vindt Verhoogen. Maar aangezien het voorstel uiteindelijk goedgekeurd werd, volgen er geen nieuwe acties.De vakbonden voerden op vrijdag 16 juli actie uit protest tegen het te beperkte sociaal plan voor ontslagen werknemers. Op dit moment is er sprake van 22 ontslagen, van wie 6 bedienden en 16 arbeiders. De vakbonden vrezen een neuwe ontslagronde.