Het personeel bij de hst-operator die Groot-Brittannië via de Kanaaltunnel met het vasteland verbindt, gaat in augustus zeven dagen staken, melden de Britse zenders BBC en ITV.

De stakers eisen een betere balans tussen werk en privéleven en zeggen dat de directie zich niet houdt aan een akkoord uit 2008 over de werkomstandigheden. De staking wordt gespreid over twee verlengde weekends. De eerste staking zal vier dagen duren, van vrijdag 12 augustus 0.01 uur tot en met maandag 15 augustus 23.59 uur. De tweede periode van drie dagen start op zaterdag 27 augustus. Maandag 29 augustus is in Engeland een vrije dag.

Volgens Eurostar zal de hinder dus 'beperkt' zijn. "We hebben voor de stakingsdagen verschillende kleine wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling zodat de passagiers met een reservatie die dag kunnen reizen. De betrokken passagiers worden op voorhand verwittigd", aldus een Eurostar-woordvoerder.

"Hoogstens twee heen-en-weerverbindingen per dag zullen geannuleerd worden, of richting Parijs of richting Brussel. Vrijdag 12 augustus schrappen we een verbinding met Brussel en zal Parijs niet getroffen zijn", klinkt het ook bij Eurostar.

De hst-operator zal het beschikbare personeel maximaal mobiliseren en meer beroep doen op de werknemers op het vasteland. (Belga/BO)

Het personeel bij de hst-operator die Groot-Brittannië via de Kanaaltunnel met het vasteland verbindt, gaat in augustus zeven dagen staken, melden de Britse zenders BBC en ITV. De stakers eisen een betere balans tussen werk en privéleven en zeggen dat de directie zich niet houdt aan een akkoord uit 2008 over de werkomstandigheden. De staking wordt gespreid over twee verlengde weekends. De eerste staking zal vier dagen duren, van vrijdag 12 augustus 0.01 uur tot en met maandag 15 augustus 23.59 uur. De tweede periode van drie dagen start op zaterdag 27 augustus. Maandag 29 augustus is in Engeland een vrije dag. Volgens Eurostar zal de hinder dus 'beperkt' zijn. "We hebben voor de stakingsdagen verschillende kleine wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling zodat de passagiers met een reservatie die dag kunnen reizen. De betrokken passagiers worden op voorhand verwittigd", aldus een Eurostar-woordvoerder. "Hoogstens twee heen-en-weerverbindingen per dag zullen geannuleerd worden, of richting Parijs of richting Brussel. Vrijdag 12 augustus schrappen we een verbinding met Brussel en zal Parijs niet getroffen zijn", klinkt het ook bij Eurostar. De hst-operator zal het beschikbare personeel maximaal mobiliseren en meer beroep doen op de werknemers op het vasteland. (Belga/BO)