Bij schoonmaakbedrijf BM&S op het NMBS-terrein in Schaarbeek is een protocolakkoord ondertekend, zo melden de vakbonden maandag. De ontslagen vakbondsafgevaardigden kunnen op 5 januari weer aan de slag gaan.

De veertien werknemers van het BM&S-atelier protesteerden tegen het ontslag van twee collega's die ook vakbondsafgevaardigde zijn. De twee zouden samen met NMBS-ambtenaren betrokken zijn bij een corruptiezaak.

De twee kunnen opnieuw aan de slag, maar niet in het atelier van Schaarbeek. Dat zou pas weer kunnen indien het corruptieonderzoek hen zou vrijspreken.

De drie ontslagen interimmedewerkers kunnen ook opnieuw aan de slag. De praktische modaliteiten voor hen worden nog vastgelegd.

Bij het schoonmaakbedrijf wordt sinds 21 augustus gestaakt, meer dan 120 dagen dus. (Belga/NS)

Bij schoonmaakbedrijf BM&S op het NMBS-terrein in Schaarbeek is een protocolakkoord ondertekend, zo melden de vakbonden maandag. De ontslagen vakbondsafgevaardigden kunnen op 5 januari weer aan de slag gaan. De veertien werknemers van het BM&S-atelier protesteerden tegen het ontslag van twee collega's die ook vakbondsafgevaardigde zijn. De twee zouden samen met NMBS-ambtenaren betrokken zijn bij een corruptiezaak. De twee kunnen opnieuw aan de slag, maar niet in het atelier van Schaarbeek. Dat zou pas weer kunnen indien het corruptieonderzoek hen zou vrijspreken. De drie ontslagen interimmedewerkers kunnen ook opnieuw aan de slag. De praktische modaliteiten voor hen worden nog vastgelegd.Bij het schoonmaakbedrijf wordt sinds 21 augustus gestaakt, meer dan 120 dagen dus. (Belga/NS)