Overnemer Perrigo vraagt via de raden van bestuur van Omega Pharma en de holding Omega Pharma Invest de aandeelhouders en obligatiehouders om Marc Coucke en zijn financiële rechterarm Barbara De Saedeleer geen kwijting te verlenen voor hun bestuursdaden in 2015. Dat meldt De Tijd.

Volgens een expert die de krant citeert is dat ' hoogst uitzonderlijk'. "Het toont aan de buitenwereld dat je over de straat aan het rollen bent. Gewoonlijk probeert een raad van bestuur tegenover de aandeelhouders een coherent standpunt in te nemen. Maar deze demarche toont aan dat Perrigo de mogelijkheid wil vrijwaren om de twee betrokken bestuurders aansprakelijk te stellen voor individuele bestuursfouten", aldus de expert deugdelijk bestuur.

Vorige week werd al duidelijk dat Perrigo en Coucke met slaande deuren uit elkaar gaan. Eerst zag Coucke zich verplicht op te stappen als lid van de raad van bestuur. Enkele dagen later bleek dat er voor hem ook geen plaats meer was bij het management van het bedrijf.

Perrigo reageert bitter op de waardevermindering van 185 miljoen euro die het bedrijf op zijn Europese dochter Omega Pharma heeft moeten boeken.

"Nadat Perrigo over het boekjaar 2015 al een afboeking van 185 miljoen euro had moeten slikken, komt er nu een tweede waardevermindering aan. Daar wordt ten huize Perrigo niet mee gelachen", schreef Trends-redacteur Bert Lauwers eerder al. (BO)

Overnemer Perrigo vraagt via de raden van bestuur van Omega Pharma en de holding Omega Pharma Invest de aandeelhouders en obligatiehouders om Marc Coucke en zijn financiële rechterarm Barbara De Saedeleer geen kwijting te verlenen voor hun bestuursdaden in 2015. Dat meldt De Tijd.Volgens een expert die de krant citeert is dat ' hoogst uitzonderlijk'. "Het toont aan de buitenwereld dat je over de straat aan het rollen bent. Gewoonlijk probeert een raad van bestuur tegenover de aandeelhouders een coherent standpunt in te nemen. Maar deze demarche toont aan dat Perrigo de mogelijkheid wil vrijwaren om de twee betrokken bestuurders aansprakelijk te stellen voor individuele bestuursfouten", aldus de expert deugdelijk bestuur.Vorige week werd al duidelijk dat Perrigo en Coucke met slaande deuren uit elkaar gaan. Eerst zag Coucke zich verplicht op te stappen als lid van de raad van bestuur. Enkele dagen later bleek dat er voor hem ook geen plaats meer was bij het management van het bedrijf.Perrigo reageert bitter op de waardevermindering van 185 miljoen euro die het bedrijf op zijn Europese dochter Omega Pharma heeft moeten boeken. "Nadat Perrigo over het boekjaar 2015 al een afboeking van 185 miljoen euro had moeten slikken, komt er nu een tweede waardevermindering aan. Daar wordt ten huize Perrigo niet mee gelachen", schreef Trends-redacteur Bert Lauwers eerder al. (BO)