EY (het vroegere Ernst & Young) uit Diegem bijvoorbeeld stimuleert werknemers om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een waaier aan alternatieve, meer duurzame vervoersmiddelen zoals openbaar vervoer, autodelen, poolwagens... Werknemers die hierop ingaan, worden beloond met andere extralegale voordelen zoals bijkomende vakantiedagen of het gebruik van een bedrijfsfiets. Het bedrijf investeert bovendien in kwaliteitsfietsinfrastructuur, alsook in een upgrade van de kleedkamer en douchefaciliteiten.

Andere initiatieven

Zorginstelling Zonnelied uit Roosdaal krijgt steun om een leaseprogramma voor elektrische fietsen uit te werken. Werknemers betalen hiervoor 25 euro per maand, eenmaal afbetaald wordt de fiets hun eigendom.

Vanden Broele Productions uit Brugge biedt het personeel plooifietsen om de afstand tot het treinstation te overbruggen. Dienstverleningsorganisatie Kompas in Mariakerke koopt elektrische scooters aan en Baloise in Berchem bouwt een fietsenstalling. Atlas Copco Airpower bouwt de managementparking om tot een carpoolparking.

Weyts wees erop dat de steun aan bedrijven om duurzame mobiliteitsoplossingen op maat uit te werken kadert in zijn beleidsdoelstelling om de Vlaming te stimuleren ook in het woon-werkverkeer meer te kiezen voor de fiets of de bus. "Door te investeren in harde argumenten die chauffeurs kunnen bekeren tot een van de alternatieven voor de auto proberen we pendelaars te verleiden. De tijd van de alleenheerschappij van Koning Auto is voorbij. Door alternatieven slim te combineren, bereik je in vele gevallen nu al vlotter en veiliger je werk", aldus de minister. (Belga/NS)

EY (het vroegere Ernst & Young) uit Diegem bijvoorbeeld stimuleert werknemers om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een waaier aan alternatieve, meer duurzame vervoersmiddelen zoals openbaar vervoer, autodelen, poolwagens... Werknemers die hierop ingaan, worden beloond met andere extralegale voordelen zoals bijkomende vakantiedagen of het gebruik van een bedrijfsfiets. Het bedrijf investeert bovendien in kwaliteitsfietsinfrastructuur, alsook in een upgrade van de kleedkamer en douchefaciliteiten. Zorginstelling Zonnelied uit Roosdaal krijgt steun om een leaseprogramma voor elektrische fietsen uit te werken. Werknemers betalen hiervoor 25 euro per maand, eenmaal afbetaald wordt de fiets hun eigendom. Vanden Broele Productions uit Brugge biedt het personeel plooifietsen om de afstand tot het treinstation te overbruggen. Dienstverleningsorganisatie Kompas in Mariakerke koopt elektrische scooters aan en Baloise in Berchem bouwt een fietsenstalling. Atlas Copco Airpower bouwt de managementparking om tot een carpoolparking. Weyts wees erop dat de steun aan bedrijven om duurzame mobiliteitsoplossingen op maat uit te werken kadert in zijn beleidsdoelstelling om de Vlaming te stimuleren ook in het woon-werkverkeer meer te kiezen voor de fiets of de bus. "Door te investeren in harde argumenten die chauffeurs kunnen bekeren tot een van de alternatieven voor de auto proberen we pendelaars te verleiden. De tijd van de alleenheerschappij van Koning Auto is voorbij. Door alternatieven slim te combineren, bereik je in vele gevallen nu al vlotter en veiliger je werk", aldus de minister. (Belga/NS)