Partezis zal het systeem, voortaan commercialiseren onder de naam 'Clinical Power Station' (CPS).

Meteen stapt Partezis resoluut in de markt voor ziekenhuissoftware die nu nog wordt gedomineerd door Agfa Healthcare, een divisie van het beursgenoteerde Agfa-Gevaert. CPS wordt meer bepaald een concurrent van het systeem Orbis van Agfa Healthcare. "Dit kan inderdaad als een concurrerend product worden beschouwd", zegt Agfa-woordvoerder Johan Jacobs.

Partezis heeft intussen al een eerste klant voor CPS gestrikt. Het systeem wordt vanaf september geïnstalleerd in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis uit Waregem. "En we onderhandelen met een aantal grote Belgische ziekenhuizen en hopen daarover de komende maanden nieuws te kunnen melden", zegt Peter Beirlaen, de business development manager voor de zorgtoepassingen bij Partezis. Internationale ambities koestert Partezis voorlopig nog niet. "Je mag ambitieus zijn in het leven, maar je moet eerst bewijzen in je eigen omgeving dat je succesvol kan zijn", zegt Beirlaen.

Beirlaen wijst er ook op dat de implementatie van het internationale product Orbis niet in alle Belgische ziekenhuizen even succesvol is verlopen. Jacobs van Agfa ontkent de problemen niet.

"Het is niet ongebruikelijk dat er bij de invoering van zo'n systeem kinderziektes zijn", zegt de woordvoerder. "Maar die problemen zijn intussen wel zo goed als weggewerkt. Er is nu een nieuwe versie van Orbis, die uiterlijk begin volgend jaar beschikbaar wordt en een oplossing biedt voor de problemen die er nog zouden kunnen zijn."

CPS is het geesteskind van professor Rudi Van de Velde, de chief information officer van het UZ Brussel. Partezis en het ziekenhuis tekenden meteen ook een samenwerkingsakkoord tot 2022, waarbij het team van Van de Velde partner blijft voor verdere ontwikkeling.

Financiële details van het akkoord tussen Partezis en het UZ Brussel wou Beirlaen niet geven.

Be.L.

Partezis zal het systeem, voortaan commercialiseren onder de naam 'Clinical Power Station' (CPS).Meteen stapt Partezis resoluut in de markt voor ziekenhuissoftware die nu nog wordt gedomineerd door Agfa Healthcare, een divisie van het beursgenoteerde Agfa-Gevaert. CPS wordt meer bepaald een concurrent van het systeem Orbis van Agfa Healthcare. "Dit kan inderdaad als een concurrerend product worden beschouwd", zegt Agfa-woordvoerder Johan Jacobs. Partezis heeft intussen al een eerste klant voor CPS gestrikt. Het systeem wordt vanaf september geïnstalleerd in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis uit Waregem. "En we onderhandelen met een aantal grote Belgische ziekenhuizen en hopen daarover de komende maanden nieuws te kunnen melden", zegt Peter Beirlaen, de business development manager voor de zorgtoepassingen bij Partezis. Internationale ambities koestert Partezis voorlopig nog niet. "Je mag ambitieus zijn in het leven, maar je moet eerst bewijzen in je eigen omgeving dat je succesvol kan zijn", zegt Beirlaen. Beirlaen wijst er ook op dat de implementatie van het internationale product Orbis niet in alle Belgische ziekenhuizen even succesvol is verlopen. Jacobs van Agfa ontkent de problemen niet. "Het is niet ongebruikelijk dat er bij de invoering van zo'n systeem kinderziektes zijn", zegt de woordvoerder. "Maar die problemen zijn intussen wel zo goed als weggewerkt. Er is nu een nieuwe versie van Orbis, die uiterlijk begin volgend jaar beschikbaar wordt en een oplossing biedt voor de problemen die er nog zouden kunnen zijn." CPS is het geesteskind van professor Rudi Van de Velde, de chief information officer van het UZ Brussel. Partezis en het ziekenhuis tekenden meteen ook een samenwerkingsakkoord tot 2022, waarbij het team van Van de Velde partner blijft voor verdere ontwikkeling. Financiële details van het akkoord tussen Partezis en het UZ Brussel wou Beirlaen niet geven. Be.L.