Het parket heeft volgens De Tijd woensdagvoormiddag zijn beslissing meegedeeld aan de advocaten van Deutsche Bank.

Deutsche Bank zou net als Citibank nog voor juli 2010 rechtstreeks worden gedagvaard. De dagvaarding zou nog moeten worden opgesteld, maar de principiële beslissing is al genomen, luidt het bij het Brusselse parket.

Deutsche Bank wordt ervan beschuldigd 3.800 klanten te hebben bedrogen die er op Lehman-producten hebben ingeschreven. De bank zou ook allerlei inbreuken op de wet op de handelspraktijken hebben gepleegd.

Het is nog niet duidelijk of er behalve de bank ook enkele toplui van de bank zullen worden gedagvaard. Ongeveer driekwart van de gedupeerde klanten bij Deutsche Bank zijn inmiddels ingegaan op de schadeprocedure die de bank heeft uitgewerkt.

Het parket heeft volgens De Tijd woensdagvoormiddag zijn beslissing meegedeeld aan de advocaten van Deutsche Bank.Deutsche Bank zou net als Citibank nog voor juli 2010 rechtstreeks worden gedagvaard. De dagvaarding zou nog moeten worden opgesteld, maar de principiële beslissing is al genomen, luidt het bij het Brusselse parket. Deutsche Bank wordt ervan beschuldigd 3.800 klanten te hebben bedrogen die er op Lehman-producten hebben ingeschreven. De bank zou ook allerlei inbreuken op de wet op de handelspraktijken hebben gepleegd. Het is nog niet duidelijk of er behalve de bank ook enkele toplui van de bank zullen worden gedagvaard. Ongeveer driekwart van de gedupeerde klanten bij Deutsche Bank zijn inmiddels ingegaan op de schadeprocedure die de bank heeft uitgewerkt.