Het parket van Brussel heeft een vooronderzoek geopend tegen waardetransporteur Brink's wegens misbruik van vennootschapsgoederen. Dat bevestigt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleir dinsdag aan het persagentschap Belga na een bericht op De Tijd. Het onderzoek zou nog kunnen worden uitgebreid naar andere misdrijven.

Maandag liet de procureur zich tijdens de zitting van de Brusselse rechtbank van Koophandel al bijzonder scherp uit over het handelen van de directie van het waardetransportbedrijf. De procureur sprak in dat verband over een "sterfhuisconstructie", waarbij het bedrijf zich schuldig zou maken aan "fraude tegen de wet op het faillissement" en "de instrumentalisering van de rechtbank in een poging een intern sociaal conflict weg te werken".

Woensdag 17 november om 15 uur volgt nog overleg tussen de vakbonden van Brink's en Waals minister van Economie Jean- Claude Marcourt. Volgens Roger Alho van de socialistische bediendevakbond Setca (BBTK) kan er met Marcourt over de toekomst van de enige Waalse site van het bedrijf - in Strépy -gesproken worden. Die vestiging wordt met de sluiting bedreigd.

Het parket van Brussel heeft een vooronderzoek geopend tegen waardetransporteur Brink's wegens misbruik van vennootschapsgoederen. Dat bevestigt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleir dinsdag aan het persagentschap Belga na een bericht op De Tijd. Het onderzoek zou nog kunnen worden uitgebreid naar andere misdrijven. Maandag liet de procureur zich tijdens de zitting van de Brusselse rechtbank van Koophandel al bijzonder scherp uit over het handelen van de directie van het waardetransportbedrijf. De procureur sprak in dat verband over een "sterfhuisconstructie", waarbij het bedrijf zich schuldig zou maken aan "fraude tegen de wet op het faillissement" en "de instrumentalisering van de rechtbank in een poging een intern sociaal conflict weg te werken". Woensdag 17 november om 15 uur volgt nog overleg tussen de vakbonden van Brink's en Waals minister van Economie Jean- Claude Marcourt. Volgens Roger Alho van de socialistische bediendevakbond Setca (BBTK) kan er met Marcourt over de toekomst van de enige Waalse site van het bedrijf - in Strépy -gesproken worden. Die vestiging wordt met de sluiting bedreigd.