Het Brussels parket heeft in het kader van het Fortis-dossier beslist belangenvereniging Dolor te vervolgen voor oplichting.

In de rand van het grote Fortis-dossier heeft het Brusselse parket beslist om Dolor, een belangenvereniging voor gedupeerde consumenten, te vervolgen voor oplichting.

Het parket zal de raadkamer vragen om de belangenvereniging door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Het parket vraagt ook de doorverwijzing van een natuurlijke persoon, zonder die bij naam te noemen. De kans is groot dat het om Hendrik Boonen gaat, de voorzitter van Dolor.

Dolor en Boonen worden beschuldigd van oplichting, omdat ze op agressieve wijze Fortis-aandeelhouders zouden geronseld hebben om in hun naam op te treden in het Fortis-dossier. Dat gebeurde niet gratis. Dolor vroeg 25 euro per aandeelhouder om voor elk van hen een dossier op te starten en een klacht in te dienen. (Belga/BO)

Het Brussels parket heeft in het kader van het Fortis-dossier beslist belangenvereniging Dolor te vervolgen voor oplichting. In de rand van het grote Fortis-dossier heeft het Brusselse parket beslist om Dolor, een belangenvereniging voor gedupeerde consumenten, te vervolgen voor oplichting. Het parket zal de raadkamer vragen om de belangenvereniging door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Het parket vraagt ook de doorverwijzing van een natuurlijke persoon, zonder die bij naam te noemen. De kans is groot dat het om Hendrik Boonen gaat, de voorzitter van Dolor. Dolor en Boonen worden beschuldigd van oplichting, omdat ze op agressieve wijze Fortis-aandeelhouders zouden geronseld hebben om in hun naam op te treden in het Fortis-dossier. Dat gebeurde niet gratis. Dolor vroeg 25 euro per aandeelhouder om voor elk van hen een dossier op te starten en een klacht in te dienen. (Belga/BO)