Het ging om één van de vele CDO-zaken, waarbij het beleggingsproduct na de financiële crisis in elkaar stortte en de koper zijn bank voor de rechter bracht.

Shanti Asset Management (SAM) beweerde dat ze slecht geïnformeerd was over de karakteristieken van de complexe financiële producten, die werden aangekocht in 2006 en 2007. De CDO's zijn herverpakte kredieten, voornamelijk van Amerikaanse oorsprong, en waren na het uitbarsten van de kredietcrisis in 2008 waardeloos geworden.

Shanti eiste daarop meer dan 10 miljoen euro van de Belgische bank. De vermogensbeheerder beweerde dat KBC de waarde van de portefeuille moest garanderen door de onderliggende producten te vervangen. Maar de advocate van de bank, Bénédicte Chesnelong, zegt dat die optie enkel een mogelijkheid was en geen verplichting. Het parket had een boete van 100.000 euro geëist voor de bank. (Belga/BO)

Het ging om één van de vele CDO-zaken, waarbij het beleggingsproduct na de financiële crisis in elkaar stortte en de koper zijn bank voor de rechter bracht. Shanti Asset Management (SAM) beweerde dat ze slecht geïnformeerd was over de karakteristieken van de complexe financiële producten, die werden aangekocht in 2006 en 2007. De CDO's zijn herverpakte kredieten, voornamelijk van Amerikaanse oorsprong, en waren na het uitbarsten van de kredietcrisis in 2008 waardeloos geworden. Shanti eiste daarop meer dan 10 miljoen euro van de Belgische bank. De vermogensbeheerder beweerde dat KBC de waarde van de portefeuille moest garanderen door de onderliggende producten te vervangen. Maar de advocate van de bank, Bénédicte Chesnelong, zegt dat die optie enkel een mogelijkheid was en geen verplichting. Het parket had een boete van 100.000 euro geëist voor de bank. (Belga/BO)