Comcast biedt nu in totaal zo'n 26 miljard pond (29,4 miljard euro) voor Sky. Dat stemt overeen met 14,75 pond per aandeel.

21st Century Fox, het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch, is bereid 14 pond per aandeel te betalen voor de aandelen Sky die het nog niet bezit. Daarmee wordt het Britse mediabedrijf gewaardeerd op 26 miljard pond. Fox heeft al 39 procent van Sky in handen.

De strijd om Sky is onderdeel van een grotere overnametwist rond het leeuwendeel van de Fox-onderdelen tussen Comcast en entertainmentconcern Walt Disney. Die mikken beiden op schaalvergroting in de concurrentieslag met bedrijven als Amazon en Netflix.

Comcast biedt nu in totaal zo'n 26 miljard pond (29,4 miljard euro) voor Sky. Dat stemt overeen met 14,75 pond per aandeel. 21st Century Fox, het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch, is bereid 14 pond per aandeel te betalen voor de aandelen Sky die het nog niet bezit. Daarmee wordt het Britse mediabedrijf gewaardeerd op 26 miljard pond. Fox heeft al 39 procent van Sky in handen. De strijd om Sky is onderdeel van een grotere overnametwist rond het leeuwendeel van de Fox-onderdelen tussen Comcast en entertainmentconcern Walt Disney. Die mikken beiden op schaalvergroting in de concurrentieslag met bedrijven als Amazon en Netflix.