Sanofi-Aventus maakte maandag bekend dat het intussen 84,6 procent van de aandelen van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf in handen heeft.

Het bod van Sanofi-Aventis dat overeenstemt met een investering van ruim 20 miljard dollar, liep vrijdag om 23.59u Amerikaanse tijd af. Chris Viehbacher, de topman van Sanofi-Aventi, bracht het bod na maandenlange onderhandelingen uiteindelijk op 74 dollar per aandeel.

Via de overname wordt Genzyme een dochter van Sanofi-Aventis, waardoor het zijn aanwezigheid in de biotechnologische sector kan versterken. Genzyme ligt zich toe op de behandeling van zeldzame ziektes.

Sanofi-Aventus maakte maandag bekend dat het intussen 84,6 procent van de aandelen van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf in handen heeft.Het bod van Sanofi-Aventis dat overeenstemt met een investering van ruim 20 miljard dollar, liep vrijdag om 23.59u Amerikaanse tijd af. Chris Viehbacher, de topman van Sanofi-Aventi, bracht het bod na maandenlange onderhandelingen uiteindelijk op 74 dollar per aandeel.Via de overname wordt Genzyme een dochter van Sanofi-Aventis, waardoor het zijn aanwezigheid in de biotechnologische sector kan versterken. Genzyme ligt zich toe op de behandeling van zeldzame ziektes.