De overheidsvakbond is verontwaardigd over de som (2,5 miljard euro) die het Belgische postbedrijf over heeft voor de Nederlandse sectorgenoot, en stelt zich in het bijzonder vragen over de waarborg die bpost verstrekt om zo nodig de pensioenlasten van de Nederlandse postbodes te garanderen. Ook de nakende privatisering van bpost in geval van de overname zorgt voor ongerustheid bij de vakbond.

Daarom dient de vakbond een stakingsaanzegging in en zal een actieplan worden opgesteld. Volgens ACOD-secretaris Jean-Pierre Nyns wil de vakbond met de aanzegging in eerste instantie een opening creëren om 'te praten' met de directie over de overnameplannen. 'Als praten niet lukt, volgt een volgende stap.' (BELGA/JVL)

De overheidsvakbond is verontwaardigd over de som (2,5 miljard euro) die het Belgische postbedrijf over heeft voor de Nederlandse sectorgenoot, en stelt zich in het bijzonder vragen over de waarborg die bpost verstrekt om zo nodig de pensioenlasten van de Nederlandse postbodes te garanderen. Ook de nakende privatisering van bpost in geval van de overname zorgt voor ongerustheid bij de vakbond. Daarom dient de vakbond een stakingsaanzegging in en zal een actieplan worden opgesteld. Volgens ACOD-secretaris Jean-Pierre Nyns wil de vakbond met de aanzegging in eerste instantie een opening creëren om 'te praten' met de directie over de overnameplannen. 'Als praten niet lukt, volgt een volgende stap.' (BELGA/JVL)