De Leuvense communicatiefabrikant Option wil voor het jaareinde nog minstens 5 miljoen cash ophalen. Het geld moet het "vooruitzicht op winstherstel en bestendige groei op korte termijn verzekeren".

Al bij de publicatie van de halfjaarcijfers was duidelijk dat Option tegen de bodem van de kassa aankeek. Het bedrijf verloor in zes maanden 9,1 miljoen euro cash uit zijn gewone activiteiten. Bovenop ging nog eens 3,1 miljoen euro naar investeringen. Eind juni had Option nog 13 miljoen euro op de bank, tegen 25,2 miljoen euro zes maanden voordien. Zonder verandering zou Option eind december geen cent liquide middelen overhouden.

Volgens het management kon Option doorgaan zonder nieuw geld omdat nieuwe producten zoals de persoonlijke hotspot xyfi en de bewakingscamera vue² voor nieuwe inkomsten zouden zorgen. Ook zou de 8,7 miljoen euro aan voorraden worden afgebouwd.

Nog meer voorraden

Tot dan was bijna alle omzet van Option afkomstig van een licentieovereenkomst met Huawei. Die liep deze maand af. Nu zegt Option dat de voorraden nog zijn aangegroeid en dat de verkoopcycli van de nieuwe producten langer worden. Het bedrijf kondigt nieuwe besparingen aan.

Option zoekt nu dus "minstens 5 miljoen euro". Daarmee wil het zijn merknaam versterken en verkoopkanalen opzetten in Noord-Amerika, China en Europa. Het begint ook een webwinkel. Een deel van het geld gaat naar bijkomende voorraden om de verkoop te ondersteunen.

Het bedrijf gaf geen details over de manier waarop het geld wil ophalen.

De Leuvenaren kondigden wel een nieuw product aan, CloudGate, bedoeld voor de machine-naar-machinemarkt in de VS. (B.L.)

De Leuvense communicatiefabrikant Option wil voor het jaareinde nog minstens 5 miljoen cash ophalen. Het geld moet het "vooruitzicht op winstherstel en bestendige groei op korte termijn verzekeren".Al bij de publicatie van de halfjaarcijfers was duidelijk dat Option tegen de bodem van de kassa aankeek. Het bedrijf verloor in zes maanden 9,1 miljoen euro cash uit zijn gewone activiteiten. Bovenop ging nog eens 3,1 miljoen euro naar investeringen. Eind juni had Option nog 13 miljoen euro op de bank, tegen 25,2 miljoen euro zes maanden voordien. Zonder verandering zou Option eind december geen cent liquide middelen overhouden. Volgens het management kon Option doorgaan zonder nieuw geld omdat nieuwe producten zoals de persoonlijke hotspot xyfi en de bewakingscamera vue² voor nieuwe inkomsten zouden zorgen. Ook zou de 8,7 miljoen euro aan voorraden worden afgebouwd. Nog meer voorradenTot dan was bijna alle omzet van Option afkomstig van een licentieovereenkomst met Huawei. Die liep deze maand af. Nu zegt Option dat de voorraden nog zijn aangegroeid en dat de verkoopcycli van de nieuwe producten langer worden. Het bedrijf kondigt nieuwe besparingen aan. Option zoekt nu dus "minstens 5 miljoen euro". Daarmee wil het zijn merknaam versterken en verkoopkanalen opzetten in Noord-Amerika, China en Europa. Het begint ook een webwinkel. Een deel van het geld gaat naar bijkomende voorraden om de verkoop te ondersteunen. Het bedrijf gaf geen details over de manier waarop het geld wil ophalen. De Leuvenaren kondigden wel een nieuw product aan, CloudGate, bedoeld voor de machine-naar-machinemarkt in de VS. (B.L.)