Bij het Amerikaanse Merck vielen vorig jaar de meeste slachtoffers, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van sectorspecialist FiercePharma. Merck, dat buiten de VS bekend staat als MSD (Merck Sharp & Dohme), schrapte 12.000 à 13.000 jobs als gevolg van een nieuwe besparingsronde van 1,5 miljard dollar. Merck heeft nu al 30 procent van zijn werknemersbestand gesnoeid sinds de overname van Schering-Plough in 2009.

Het eveneens Amerikaanse Pfizer, dat zijn marktleiderschap dreigt te verliezen aan het Franse Sanofi, was in 2011 de tweede grootste job cutter met een verlies van ruim 4200 banen. Ook Pfizer wou 1,5 miljard dollar besparen. Maar terwijl Merck vooral hakte in administratie en productie, pakte Pfizer eerder O&O aan.

Het Zwitserse Novartis vervolledigde de top drie met naar schatting 2500 jobs die verloren gingen. (BL)

Bij het Amerikaanse Merck vielen vorig jaar de meeste slachtoffers, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van sectorspecialist FiercePharma. Merck, dat buiten de VS bekend staat als MSD (Merck Sharp & Dohme), schrapte 12.000 à 13.000 jobs als gevolg van een nieuwe besparingsronde van 1,5 miljard dollar. Merck heeft nu al 30 procent van zijn werknemersbestand gesnoeid sinds de overname van Schering-Plough in 2009. Het eveneens Amerikaanse Pfizer, dat zijn marktleiderschap dreigt te verliezen aan het Franse Sanofi, was in 2011 de tweede grootste job cutter met een verlies van ruim 4200 banen. Ook Pfizer wou 1,5 miljard dollar besparen. Maar terwijl Merck vooral hakte in administratie en productie, pakte Pfizer eerder O&O aan. Het Zwitserse Novartis vervolledigde de top drie met naar schatting 2500 jobs die verloren gingen. (BL)