De besprekingen met andere categorieën van investeerders worden in ieder geval nog geïntensiveerd. Dat meldt Opel maandag nadat er het voorbije weekend sprake was van een Chinese kandidaat-overnemer uit de autosector.

"Na een nieuwe vergadering met een potentiële industriële investeerder, bevestigt Opel haar verklaring van 4 oktober 2010, dat de onderhandelingen met deze categorie van investeerders werd afgesloten. Er is geen investeerder die een een positief businessplan of een positieve toekomst voor de werknemers of de site kan voorleggen", luidt het in een persbericht.

Op dit moment ziet het er dus opnieuw naar uit dat er geen auto's meer zullen worden gebouwd in Antwerpen, maar dat betekent niet dat er geen andere investeerders in aanmerking komen om activiteiten op te zetten op het terrein.

In Antwerpen wordt het personeel dinsdag 19 oktober om 14 uur op de hoogte gebracht over de stand van zaken. Volgens vakbondsman Luc Van Grinsven van het ACV blijven de vakbonden ijveren voor tewerkstelling in Antwerpen - liefst in de autosector. "Opel-topman Nick Reilly heeft ons gezegd dat de zoektocht naar een investeerder beëindigd is", zegt de vakbondsman, die overigens niet gelooft dat er geen degelijk businessplan werd voorgelegd. "Wij blijven vragen dat er gepraat wordt met de Chinese kandidaat-investeerder of versneld met andere. Eind december zal er snel zijn," verduidelijkt Van Grinsven.

Momenteel werken bij Opel Antwerpen nog ongeveer 1.150 arbeiders en 170 bedienden. Volgens Van Grinsven lijdt het geen twijfel dat alle Antwerpse werknemers een beroep kunnen doen op het sociaal plan. Dat betekent dat ze met brugpensioen kunnen of een vertrekpremie krijgen.

Rudi Kennes van het ABVV reageert bijzonder kwaad op de mededeling dat er geen geschikte overnemer werd gevonden. Volgens Kennes, die het moederbedrijf GM zelfs met de maffia vergelijkt, is de Chinese kandidaat-investeerder bereid alles te komen ondertekenen voor de overname van de Antwerpse Opel-fabriek. Kennes eist nu dat de Chinese investeerder zijn businessplan mag afwerken, en dat het plan pas "op het einde van de rit" wordt beoordeeld.

De besprekingen met andere categorieën van investeerders worden in ieder geval nog geïntensiveerd. Dat meldt Opel maandag nadat er het voorbije weekend sprake was van een Chinese kandidaat-overnemer uit de autosector. "Na een nieuwe vergadering met een potentiële industriële investeerder, bevestigt Opel haar verklaring van 4 oktober 2010, dat de onderhandelingen met deze categorie van investeerders werd afgesloten. Er is geen investeerder die een een positief businessplan of een positieve toekomst voor de werknemers of de site kan voorleggen", luidt het in een persbericht.Op dit moment ziet het er dus opnieuw naar uit dat er geen auto's meer zullen worden gebouwd in Antwerpen, maar dat betekent niet dat er geen andere investeerders in aanmerking komen om activiteiten op te zetten op het terrein. In Antwerpen wordt het personeel dinsdag 19 oktober om 14 uur op de hoogte gebracht over de stand van zaken. Volgens vakbondsman Luc Van Grinsven van het ACV blijven de vakbonden ijveren voor tewerkstelling in Antwerpen - liefst in de autosector. "Opel-topman Nick Reilly heeft ons gezegd dat de zoektocht naar een investeerder beëindigd is", zegt de vakbondsman, die overigens niet gelooft dat er geen degelijk businessplan werd voorgelegd. "Wij blijven vragen dat er gepraat wordt met de Chinese kandidaat-investeerder of versneld met andere. Eind december zal er snel zijn," verduidelijkt Van Grinsven. Momenteel werken bij Opel Antwerpen nog ongeveer 1.150 arbeiders en 170 bedienden. Volgens Van Grinsven lijdt het geen twijfel dat alle Antwerpse werknemers een beroep kunnen doen op het sociaal plan. Dat betekent dat ze met brugpensioen kunnen of een vertrekpremie krijgen. Rudi Kennes van het ABVV reageert bijzonder kwaad op de mededeling dat er geen geschikte overnemer werd gevonden. Volgens Kennes, die het moederbedrijf GM zelfs met de maffia vergelijkt, is de Chinese kandidaat-investeerder bereid alles te komen ondertekenen voor de overname van de Antwerpse Opel-fabriek. Kennes eist nu dat de Chinese investeerder zijn businessplan mag afwerken, en dat het plan pas "op het einde van de rit" wordt beoordeeld.