De supermarktketen meldt dat zaterdag zestien winkels de deuren dicht houden, waarvan vijftien hypermarkten. Het gaat voornamelijk om supermarkten in en rond Brussel, maar ook om zes winkels in Henegouwen, drie in Waals-Brabant en één in Luik.

De zestien supermarkten die zaterdag gesloten blijven, zijn die in Evere, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Drogenbos, Kraainem, Genk, Mont-Saint-Jean, Waterloo, Bierges, Angleur (Belle-Ile), Mons, Soignies, Haine-St-Pierre, Gosselies, Froyennes en Bomerée.

"Van onze 785 winkels zijn er 769 open", aldus nog een woordvoerder van het bedrijf.

De directie van Carrefour maakte donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekend dat er een herstructurering komt in het Belgische netwerk, die gevolgen kan hebben voor maximaal 1.233 werknemers. Het gaat om 1.053 personeelsleden van de hypermarkten en 180 op de hoofdzetel van Carrefour in Evere.

Twee hypermarkten, in Genk en Luik, gaan allicht definitief dicht. Andere winkels moeten inkrimpen.

Na het overleg van vrijdagavond tussen premier Michel - gesteund door de ministers Peeters, Van Overtveldt en De Block - en de vakbonden, zei de premier dat de directie van Carrefour zijn 'verantwoordelijkheid zal moeten nemen'.

"Alle alternatieven moeten onderzocht worden en gedwongen ontslagen moeten zo veel mogelijk vermeden worden", aldus de premier.

De supermarktketen meldt dat zaterdag zestien winkels de deuren dicht houden, waarvan vijftien hypermarkten. Het gaat voornamelijk om supermarkten in en rond Brussel, maar ook om zes winkels in Henegouwen, drie in Waals-Brabant en één in Luik. De zestien supermarkten die zaterdag gesloten blijven, zijn die in Evere, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Drogenbos, Kraainem, Genk, Mont-Saint-Jean, Waterloo, Bierges, Angleur (Belle-Ile), Mons, Soignies, Haine-St-Pierre, Gosselies, Froyennes en Bomerée."Van onze 785 winkels zijn er 769 open", aldus nog een woordvoerder van het bedrijf. De directie van Carrefour maakte donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekend dat er een herstructurering komt in het Belgische netwerk, die gevolgen kan hebben voor maximaal 1.233 werknemers. Het gaat om 1.053 personeelsleden van de hypermarkten en 180 op de hoofdzetel van Carrefour in Evere. Twee hypermarkten, in Genk en Luik, gaan allicht definitief dicht. Andere winkels moeten inkrimpen. Na het overleg van vrijdagavond tussen premier Michel - gesteund door de ministers Peeters, Van Overtveldt en De Block - en de vakbonden, zei de premier dat de directie van Carrefour zijn 'verantwoordelijkheid zal moeten nemen'. "Alle alternatieven moeten onderzocht worden en gedwongen ontslagen moeten zo veel mogelijk vermeden worden", aldus de premier.