Vlaams minister-president Kris Peeters greep de dag aan om nog eens te pleiten voor een sterkere afstemming van het Vlaams industrieel beleid op economische sterkhouder Duitsland. In Vlaanderen openden 362 bedrijven hun deuren voor het grote publiek. De 104 Antwerpse ondernemingen trokken volgens de organisatie zo'n 220.000 kijklustigen, maar ook hun 98 West-Vlaamse collega's kregen met 175.000 bezoekers heel wat volk over de vloer. Oost-Vlaanderen (140.000 bezoekers in 73 bedrijven), Limburg (110.000 voor 37 bedrijven) en Vlaams-Brabant (90.000 voor 42 bedrijven) vulden aan.

Het bezoek van minister-president Peeters aan Newtec moest het thema - "Fabriek van de Toekomst" - extra in de verf zetten. Hij loofde de "kmo van wereldformaat" en benadrukte dat "toegevoegde waarde, innovatie en internationalisering een steeds belangrijkere rol krijgen" voor een kleine open economie als Vlaanderen.

Directe buurlandenToch blijven onze directe buurlanden onze belangrijkste handelspartners, onderstreepte Peeters. Het Vlaams industrieel beleid op hen afstemmen is dan ook van levensbelang. Al kijkt Peeters voor succesrecepten in de eerste plaats naar Duitsland, zesde in de competitiviteitsindex van het Wereld Economisch Forum. Frankrijk - "dat dit jaar uit de top-20 is gevallen" - nam heel andere beslissingen en moest fors aan economische slagkracht inboeten, besloot de CD&V'er.

Peeters gebruikte de vergelijking tussen onze buurlanden om de Vlaamse beleidskeuzes nog eens in de verf te zetten. Ook zijn regering gaat voor een begroting in evenwicht zonder bijkomende lasten en volgt dus niet het Franse spoor, onderstreepte hij. (Belga/INM)

Vlaams minister-president Kris Peeters greep de dag aan om nog eens te pleiten voor een sterkere afstemming van het Vlaams industrieel beleid op economische sterkhouder Duitsland. In Vlaanderen openden 362 bedrijven hun deuren voor het grote publiek. De 104 Antwerpse ondernemingen trokken volgens de organisatie zo'n 220.000 kijklustigen, maar ook hun 98 West-Vlaamse collega's kregen met 175.000 bezoekers heel wat volk over de vloer. Oost-Vlaanderen (140.000 bezoekers in 73 bedrijven), Limburg (110.000 voor 37 bedrijven) en Vlaams-Brabant (90.000 voor 42 bedrijven) vulden aan. Het bezoek van minister-president Peeters aan Newtec moest het thema - "Fabriek van de Toekomst" - extra in de verf zetten. Hij loofde de "kmo van wereldformaat" en benadrukte dat "toegevoegde waarde, innovatie en internationalisering een steeds belangrijkere rol krijgen" voor een kleine open economie als Vlaanderen. Directe buurlandenToch blijven onze directe buurlanden onze belangrijkste handelspartners, onderstreepte Peeters. Het Vlaams industrieel beleid op hen afstemmen is dan ook van levensbelang. Al kijkt Peeters voor succesrecepten in de eerste plaats naar Duitsland, zesde in de competitiviteitsindex van het Wereld Economisch Forum. Frankrijk - "dat dit jaar uit de top-20 is gevallen" - nam heel andere beslissingen en moest fors aan economische slagkracht inboeten, besloot de CD&V'er. Peeters gebruikte de vergelijking tussen onze buurlanden om de Vlaamse beleidskeuzes nog eens in de verf te zetten. Ook zijn regering gaat voor een begroting in evenwicht zonder bijkomende lasten en volgt dus niet het Franse spoor, onderstreepte hij. (Belga/INM)