De overheden pompen massaal geld in elektrische wagens. General Motors maakt zijn Ampera zeker nog tot volgend jaar in de Verenigde Staten. Dat land staat in de elektrische subsidiestroom op kop. Dat blijkt ook uit cijfers van de consulent. Met 22,2 miljard dollar zijn de Verenigde Staten de absolute koploper. Daarna volgt China, met circa 3,3 miljard dollar aan steun voor O&O en infrastructuur. Denemarken is dan weer koploper in de steun per individuele aangekochte wagen, een derde van de aankoopprijs wordt terugbetaald via de overheid.

De reconversiegroep voor de fabriek in Antwerpen is ondertussen verdacht stil. Die zoekt nieuwe investeerders voor Antwerpen en rapporteert aan de Vlaamse minister-president, Kris Peeters (CD&V). De beslissing tot sluiting door General Motors lijkt echt wel onomkeerbaar. Eind mei verwacht de reconversiegroep meer nieuws. Over de eventuele kandidaat-investeerders wordt nog geheimzinniger gedaan. De gesprekken tussen de Vlaamse overheid en de Canadees-Oostenrijkse toeleveraar Magna werden nooit afgebroken, nadat ze vorige zomer van start gingen. Magna was een tijd in de running als mogelijke overnemer van Opel. Maar of Magna daarom een concrete investeerder in Antwerpen zou zijn, is nog een andere vraag.

W.R.

De overheden pompen massaal geld in elektrische wagens. General Motors maakt zijn Ampera zeker nog tot volgend jaar in de Verenigde Staten. Dat land staat in de elektrische subsidiestroom op kop. Dat blijkt ook uit cijfers van de consulent. Met 22,2 miljard dollar zijn de Verenigde Staten de absolute koploper. Daarna volgt China, met circa 3,3 miljard dollar aan steun voor O&O en infrastructuur. Denemarken is dan weer koploper in de steun per individuele aangekochte wagen, een derde van de aankoopprijs wordt terugbetaald via de overheid. De reconversiegroep voor de fabriek in Antwerpen is ondertussen verdacht stil. Die zoekt nieuwe investeerders voor Antwerpen en rapporteert aan de Vlaamse minister-president, Kris Peeters (CD&V). De beslissing tot sluiting door General Motors lijkt echt wel onomkeerbaar. Eind mei verwacht de reconversiegroep meer nieuws. Over de eventuele kandidaat-investeerders wordt nog geheimzinniger gedaan. De gesprekken tussen de Vlaamse overheid en de Canadees-Oostenrijkse toeleveraar Magna werden nooit afgebroken, nadat ze vorige zomer van start gingen. Magna was een tijd in de running als mogelijke overnemer van Opel. Maar of Magna daarom een concrete investeerder in Antwerpen zou zijn, is nog een andere vraag. W.R.