UBS doet de bekendmaking vier dagen na een gelijkaardige bekendmaking door de op één na grootste bank van Zwitserland Crédit Suisse.

Net als andere financiële instellingen heeft UBS van de autoriteiten vragen gekregen over rekeningen gelinkt aan de wereldvoetbalbond, aldus de bank. UBS zegt samen te werken met de autoriteiten.

Het corruptieschandaal bij de FIFA brak uit op 27 mei, met de arrestatie van zeven voetbalofficials in Zurich aan de vooravond van het FIFA-congres, op vraag van Amerikaanse aanklagers.

De afgelopen weken dijde de zaak uit met het onderzoek dat het Zwitserse gerecht naar ontslagnemend FIFA-voorzitter Sepp Blatter startte. Hij betaalde UEFA-voorzitter Michel Platini een kleine 2 miljoen euro. Die betaling wordt nu onder de loep genomen.

Beide mannen ontkennen iets illegaals gedaan te hebben. (Belga/BO)

UBS doet de bekendmaking vier dagen na een gelijkaardige bekendmaking door de op één na grootste bank van Zwitserland Crédit Suisse. Net als andere financiële instellingen heeft UBS van de autoriteiten vragen gekregen over rekeningen gelinkt aan de wereldvoetbalbond, aldus de bank. UBS zegt samen te werken met de autoriteiten. Het corruptieschandaal bij de FIFA brak uit op 27 mei, met de arrestatie van zeven voetbalofficials in Zurich aan de vooravond van het FIFA-congres, op vraag van Amerikaanse aanklagers. De afgelopen weken dijde de zaak uit met het onderzoek dat het Zwitserse gerecht naar ontslagnemend FIFA-voorzitter Sepp Blatter startte. Hij betaalde UEFA-voorzitter Michel Platini een kleine 2 miljoen euro. Die betaling wordt nu onder de loep genomen. Beide mannen ontkennen iets illegaals gedaan te hebben. (Belga/BO)