Ook het Japanse Suzuki Motor heeft verbruikstests van zijn voertuigen gemanipuleerd. Dat blijkt uit een door de overheid opgelegde interne audit, meldt het Japanse agentschap Kyodo op basis van betrouwbare bronnen.

In een reactie op het bericht in de media erkent het bedrijf onjuiste testmethodes te hebben gebruikt om de brandstofefficiëntie van zijn auto's te meten. Het gaat om 2,1 miljoen auto's die in Japan zijn verkocht.

Suzuki vindt het echter niet nodig om de verbruikswaarden aan te passen omdat de verschillen binnen een acceptabele bandbreedte vallen.

Op de beurs in Tokio werden de berichten negatief onthaald. Het aandeel Suzuki duikelde meer dan 9 procent lager.

De voorzitter van het autoconcern, Osamu Suzuki, zal woensdag een verklaring indienen bij de Japanse overheid.

In april werd bekend dat Mitsubishi op grote schaal jarenlang gesjoemeld heeft met het testen van het benzineverbruik. Naar verluidt kondigt de voorzitter van Mitsubishi deze woensdag zijn vertrek aan vanwege het schandaal.

De Japanse overheid heeft autofabrikanten opdracht gegeven hun brandstoftesten tegen het licht te houden om te zien of die wel correct verlopen.

Honda, Mazda, Nissan en het moederbedrijf van automerk Subaru lieten woensdag weten dat er met hun brandstoftesten geen problemen zijn. (Belga/BO)

Ook het Japanse Suzuki Motor heeft verbruikstests van zijn voertuigen gemanipuleerd. Dat blijkt uit een door de overheid opgelegde interne audit, meldt het Japanse agentschap Kyodo op basis van betrouwbare bronnen. In een reactie op het bericht in de media erkent het bedrijf onjuiste testmethodes te hebben gebruikt om de brandstofefficiëntie van zijn auto's te meten. Het gaat om 2,1 miljoen auto's die in Japan zijn verkocht. Suzuki vindt het echter niet nodig om de verbruikswaarden aan te passen omdat de verschillen binnen een acceptabele bandbreedte vallen. Op de beurs in Tokio werden de berichten negatief onthaald. Het aandeel Suzuki duikelde meer dan 9 procent lager. De voorzitter van het autoconcern, Osamu Suzuki, zal woensdag een verklaring indienen bij de Japanse overheid. In april werd bekend dat Mitsubishi op grote schaal jarenlang gesjoemeld heeft met het testen van het benzineverbruik. Naar verluidt kondigt de voorzitter van Mitsubishi deze woensdag zijn vertrek aan vanwege het schandaal. De Japanse overheid heeft autofabrikanten opdracht gegeven hun brandstoftesten tegen het licht te houden om te zien of die wel correct verlopen. Honda, Mazda, Nissan en het moederbedrijf van automerk Subaru lieten woensdag weten dat er met hun brandstoftesten geen problemen zijn. (Belga/BO)