Dat schrijft De Standaard dinsdag.

Palm Breweries hield de verkoop van Brouwerij De Koninck al een tijdje in de gaten. Een jaar geleden liet het de familie Van Den Bogaert van De Koninck al weten dat het geïnteresseerd was mochten ze verkopen. Daarvoor hadden ook nog anderen hun interesse laten blijken voor De Koninck. Het was immers een publiek geheim dat er spanningen waren binnen de familie Van Den Bogaert, hoofdaandeelhouder van De Koninck, aldus de krant.

Volgens insiders was Palm beducht voor een overname van De Koninck door Heineken. Heineken en Palm hebben wel goede relaties, maar Heineken verdeelt in Nederland zowel de Palm Spéciale als De Koninck.

Als Heineken De Koninck zou binnenrijven, leek het logisch dat de neutraliteit in de distributie in Nederland in het gedrang zou komen. Palm, dat in de krant las dat Duvel en Heineken in een tweestrijd zaten om de Antwerpse brouwer, diende zich daarop als derde bieder aan.

De groep kreeg echter niet de kans om het biedproces open te trekken. De Koninck en Palm waren al sinds jaar en dag concurrenten en mogelijk speelde dat mee.

Dat schrijft De Standaard dinsdag. Palm Breweries hield de verkoop van Brouwerij De Koninck al een tijdje in de gaten. Een jaar geleden liet het de familie Van Den Bogaert van De Koninck al weten dat het geïnteresseerd was mochten ze verkopen. Daarvoor hadden ook nog anderen hun interesse laten blijken voor De Koninck. Het was immers een publiek geheim dat er spanningen waren binnen de familie Van Den Bogaert, hoofdaandeelhouder van De Koninck, aldus de krant. Volgens insiders was Palm beducht voor een overname van De Koninck door Heineken. Heineken en Palm hebben wel goede relaties, maar Heineken verdeelt in Nederland zowel de Palm Spéciale als De Koninck. Als Heineken De Koninck zou binnenrijven, leek het logisch dat de neutraliteit in de distributie in Nederland in het gedrang zou komen. Palm, dat in de krant las dat Duvel en Heineken in een tweestrijd zaten om de Antwerpse brouwer, diende zich daarop als derde bieder aan. De groep kreeg echter niet de kans om het biedproces open te trekken. De Koninck en Palm waren al sinds jaar en dag concurrenten en mogelijk speelde dat mee.