Net als de andere grootbanken volgt bank-verzekeraar KBC het spoor van de lagere rente op het spaarboekje.

Op 16 mei daalt de basisrente van de klassieke spaarrekening bij KBC van 0,60 procent naar 0,55 procent. De getrouwheidspremie wordt gehalveerd tot 0,15 procent. De bank verwijst voor de lagere rente naar de 'blijvende druk op de rentemarges'.

De basisrente en getrouwheidspremie op de Start2Save-rekening, waarbij gespaard wordt met een automatische spaaropdracht, blijven behouden op 1 procent.

Eerder deze week kondigde Belfius een verlaging van de rentevoeten op de meeste spaarrekeningen aan op 13 mei. De week voordien kondigden BNP Paribas Fortis en Fintro een verlaging van de rente op spaarrekeningen aan die wordt ingevoerd op 15 mei (Belga/BO)

Net als de andere grootbanken volgt bank-verzekeraar KBC het spoor van de lagere rente op het spaarboekje. Op 16 mei daalt de basisrente van de klassieke spaarrekening bij KBC van 0,60 procent naar 0,55 procent. De getrouwheidspremie wordt gehalveerd tot 0,15 procent. De bank verwijst voor de lagere rente naar de 'blijvende druk op de rentemarges'. De basisrente en getrouwheidspremie op de Start2Save-rekening, waarbij gespaard wordt met een automatische spaaropdracht, blijven behouden op 1 procent. Eerder deze week kondigde Belfius een verlaging van de rentevoeten op de meeste spaarrekeningen aan op 13 mei. De week voordien kondigden BNP Paribas Fortis en Fintro een verlaging van de rente op spaarrekeningen aan die wordt ingevoerd op 15 mei (Belga/BO)