Na Belfius start ook KBC met de uitgifte van zogenaamde convered bonds, of pandbrieven. Dat meldt KBC in een persbericht.

KBC lanceert een programma voor pandbrieven. Dat zijn obligaties die afgedekt zijn door een portefeuille van Belgische woningkredieten. KBC wil via de 'covered bonds', die voorbestemd zijn aan institutionele beleggers, 10 miljard euro ophalen. Voor de eerste uitgifte werden Deutsche Bank, DZ Bank, Goldman Sachs, KBC en Natixis aangeduid als joint leadmanagers.

De uitgifte wordt mogelijk door een wet van 3 augustus 2012 die een regelgevend kader creëerde voor Belgische gedekte obligaties. Eerder maakte Belfius al bekend dat het covered bonds gaat uitgeven.

"Toen we op 8 november 2012 onze derdekwartaalresultaten voorstelden, vermeldden we al dat we aan het wachten waren op een licentie van de NBB om Belgische gedekte obligaties uit te geven. Intussen hebben we die vereiste licentie gekregen. We willen onze eerste gedekte obligaties uitgeven in het lopende kwartaal of in het eerste kwartaal van 2013," aldus Luc Popelier, CFO (financieel directeur) van KBC, in een toelichting.

"KBC heeft een stevige liquiditeitspositie, gebaseerd op een sterke depositobasis van particulieren en bedrijven in onze kernmarkten. Bovendien zijn onze fundingbehoeften voor 2012 volledig gedekt. Toch zijn we blij met deze kans om onze investeerdersbasis en de fundingmix en -bronnen op lange termijn verder te diversifiëren met gedekte obligaties. Onze sectorgenoten in andere landen kunnen dat trouwens al een tijdje. Bovendien zijn de Belgische hypotheekleningen, die dienen als waarborg voor de obligaties die we willen uitgeven, van uitstekende kwaliteit. We zijn van plan de komende jaren voor twee tot drie miljard euro aan dergelijke obligaties per jaar uit te geven," luidt het nog. (BO)

Na Belfius start ook KBC met de uitgifte van zogenaamde convered bonds, of pandbrieven. Dat meldt KBC in een persbericht.KBC lanceert een programma voor pandbrieven. Dat zijn obligaties die afgedekt zijn door een portefeuille van Belgische woningkredieten. KBC wil via de 'covered bonds', die voorbestemd zijn aan institutionele beleggers, 10 miljard euro ophalen. Voor de eerste uitgifte werden Deutsche Bank, DZ Bank, Goldman Sachs, KBC en Natixis aangeduid als joint leadmanagers.De uitgifte wordt mogelijk door een wet van 3 augustus 2012 die een regelgevend kader creëerde voor Belgische gedekte obligaties. Eerder maakte Belfius al bekend dat het covered bonds gaat uitgeven. "Toen we op 8 november 2012 onze derdekwartaalresultaten voorstelden, vermeldden we al dat we aan het wachten waren op een licentie van de NBB om Belgische gedekte obligaties uit te geven. Intussen hebben we die vereiste licentie gekregen. We willen onze eerste gedekte obligaties uitgeven in het lopende kwartaal of in het eerste kwartaal van 2013," aldus Luc Popelier, CFO (financieel directeur) van KBC, in een toelichting."KBC heeft een stevige liquiditeitspositie, gebaseerd op een sterke depositobasis van particulieren en bedrijven in onze kernmarkten. Bovendien zijn onze fundingbehoeften voor 2012 volledig gedekt. Toch zijn we blij met deze kans om onze investeerdersbasis en de fundingmix en -bronnen op lange termijn verder te diversifiëren met gedekte obligaties. Onze sectorgenoten in andere landen kunnen dat trouwens al een tijdje. Bovendien zijn de Belgische hypotheekleningen, die dienen als waarborg voor de obligaties die we willen uitgeven, van uitstekende kwaliteit. We zijn van plan de komende jaren voor twee tot drie miljard euro aan dergelijke obligaties per jaar uit te geven," luidt het nog. (BO)