Naar schatting 1 miljoen wagens zijn betrokken, berichten verschillende Duitse media donderdag.

Volgens de Duitse krant Suddeutsche Zeitung, die samenwerkte met de regionale zenders NDR en WDR, werd de sjoemelsoftware bijna tien jaar lang ingebouwd, van 2008 tot 2016.

De betrokken wagens zijn zowel in Europa als in de Verenigde Staten op de markt gebracht, terwijl ze in feite meer schadelijke stoffen uitstoten dan toegelaten. De media baseren zich op documenten uit een gerechtelijk onderzoek.

Eerder dit jaar hield het gerecht van Stuttgart huiszoekingen op tien locaties van Daimler in Duitsland. De autofabrikant hanteert hiermee dezelfde praktijk als Volkswagen, dat in 2015 in opspraak kwam. Bij Volkswagen ging het wereldwijd om 11 miljoen wagens die meer schadelijke stoffen uitstoten dan gedacht.

Het onderzoek spitst zich toe op twee mensen, met name de ontwikkelaars van de software. De directie van Daimler wordt niet geviseerd.

Naar schatting 1 miljoen wagens zijn betrokken, berichten verschillende Duitse media donderdag. Volgens de Duitse krant Suddeutsche Zeitung, die samenwerkte met de regionale zenders NDR en WDR, werd de sjoemelsoftware bijna tien jaar lang ingebouwd, van 2008 tot 2016. De betrokken wagens zijn zowel in Europa als in de Verenigde Staten op de markt gebracht, terwijl ze in feite meer schadelijke stoffen uitstoten dan toegelaten. De media baseren zich op documenten uit een gerechtelijk onderzoek. Eerder dit jaar hield het gerecht van Stuttgart huiszoekingen op tien locaties van Daimler in Duitsland. De autofabrikant hanteert hiermee dezelfde praktijk als Volkswagen, dat in 2015 in opspraak kwam. Bij Volkswagen ging het wereldwijd om 11 miljoen wagens die meer schadelijke stoffen uitstoten dan gedacht. Het onderzoek spitst zich toe op twee mensen, met name de ontwikkelaars van de software. De directie van Daimler wordt niet geviseerd.