De autobouwers Daimler, Ford en Renault-Nissan hebben afgesproken om samen een systeem voor een waterstofauto te ontwikkelen.

Hun doel is om 'de eerste betaalbare waterstofauto in massaproductie' te lanceren tegen 2017, zo luidt het.

Vorige week kondigden ook het Japanse Toyota en de Duitse constructeur BMW al aan samen tegen 2020 een systeem voor een waterstofvoertuig te ontwikkelen.

Waterdamp

Daimler, Ford en de alliantie Renault-Nissan gaan samen een brandstofcelsysteem bouwen. Daarbij wordt waterstof omgezet naar energie voor de auto, waarbij de wagen alleen maar waterdamp uitstoot.

De drie constructeurs zullen in gelijke mate investeren in het project, om zo de investeringskosten voor de ontwikkeling van de technologie te verminderen.

Met de nieuwe samenwerking willen de drie autobouwers ook een duidelijk signaal geven aan beleidsmakers en de industrie voor een verdere ontwikkeling van de infrastructuur voor waterstofauto's wereldwijd.

"Wij zijn ervan overtuigd dat brandstofcelwagens een centrale rol zullen spelen in milieuvriendelijke mobiliteit in de toekomst. Dankzij de engagementen van de drie partners kunnen we de technologie bereikbaar maken voor klanten wereldwijd", aldus prof. Thomas Weber van Daimler. (Belga/KVDA)

De autobouwers Daimler, Ford en Renault-Nissan hebben afgesproken om samen een systeem voor een waterstofauto te ontwikkelen. Hun doel is om 'de eerste betaalbare waterstofauto in massaproductie' te lanceren tegen 2017, zo luidt het. Vorige week kondigden ook het Japanse Toyota en de Duitse constructeur BMW al aan samen tegen 2020 een systeem voor een waterstofvoertuig te ontwikkelen. Waterdamp Daimler, Ford en de alliantie Renault-Nissan gaan samen een brandstofcelsysteem bouwen. Daarbij wordt waterstof omgezet naar energie voor de auto, waarbij de wagen alleen maar waterdamp uitstoot. De drie constructeurs zullen in gelijke mate investeren in het project, om zo de investeringskosten voor de ontwikkeling van de technologie te verminderen. Met de nieuwe samenwerking willen de drie autobouwers ook een duidelijk signaal geven aan beleidsmakers en de industrie voor een verdere ontwikkeling van de infrastructuur voor waterstofauto's wereldwijd. "Wij zijn ervan overtuigd dat brandstofcelwagens een centrale rol zullen spelen in milieuvriendelijke mobiliteit in de toekomst. Dankzij de engagementen van de drie partners kunnen we de technologie bereikbaar maken voor klanten wereldwijd", aldus prof. Thomas Weber van Daimler. (Belga/KVDA)