Woensdag deelde de groep mee 1.300 banen, 'vooral in Europa', te schrappen bij de bouwactiviteiten van elektrische centrales Thermal Power en bij de informatica van de groep.

In april dit jaar maakte het Franse bedrijf al zijn intentie bekend 13 banen in Muizen en 19 in Charleroi te schrappen, als gevolg van de crisis in de staalindustrie, de problemen in de nucleaire sector, de forse concurrentie en de sluiting van enkele thermische centrales. Volgens woordvoerster Sonia Thibaut sneuvelen bij de woensdag aangekondigde ontslagronde evenwel geen banen in ons land.

Alstom stelt wereldwijd 93.000 mensen te werk, van wie 18.000 in Frankrijk. In België telt de groep vestigingen in Marcinelle en Marchienne-au-Pont in Charleroi, Dison bij Verviers, Brussel en Muizen. (Belga/BO)

Woensdag deelde de groep mee 1.300 banen, 'vooral in Europa', te schrappen bij de bouwactiviteiten van elektrische centrales Thermal Power en bij de informatica van de groep. In april dit jaar maakte het Franse bedrijf al zijn intentie bekend 13 banen in Muizen en 19 in Charleroi te schrappen, als gevolg van de crisis in de staalindustrie, de problemen in de nucleaire sector, de forse concurrentie en de sluiting van enkele thermische centrales. Volgens woordvoerster Sonia Thibaut sneuvelen bij de woensdag aangekondigde ontslagronde evenwel geen banen in ons land.Alstom stelt wereldwijd 93.000 mensen te werk, van wie 18.000 in Frankrijk. In België telt de groep vestigingen in Marcinelle en Marchienne-au-Pont in Charleroi, Dison bij Verviers, Brussel en Muizen. (Belga/BO)