De restbank Dexia start exclusieve onderhandelingen over de verkoop van Dexia-dochter Dexia Asset Management aan de private-equitygroep GCS Capital uit Hongkong. Dat meldt Dexia dinsdag voorbeurs in een persbericht. Door de verkoop van de vermogensbeheertak is het ontmantelingsplan van Dexia zo goed als rond.

De investeringsgroep GCS Capital behoorde tot een van de favorieten voor de overname, maar ook het Amerikaanse New York Life Insurance en het Australische Macquarie dongen mee naar het Dexia-onderdeel.

"GCS Capital wil vasthouden aan de bestaande regionale voetafdruk, die is opgebouwd rond competentiecentra in Brussel, Parijs, Luxemburg en Sydney. Het zal ook toezien op het verder verstevigen van de commerciële banden die Dexia Asset Management heeft ontwikkeld met zijn institutionele en private klanten, waaronder de langdurige samenwerking met Belfius en Banque Internationale à Luxembourg (BIL)", luidt het bij Dexia.

Dexia Asset Management bezit een belegd vermogen van ongeveer 80 miljard euro en telt meer dan 550 werknemers wereldwijd. De verkoop van de Dexia -dochter maakt deel uit van het reddingsplan dat de Franse en Belgische regeringen Dexia oplegde.

In november kwamen de Franse regering en de Europese Commissie ook al tot een principeakkoord om de Dexia-dochter DMA (Dexia Municipal Agency) onder te brengen in een kredietinstelling (NEC), en eerder dit najaar werd de verkoop van de Luxemburgse BIL-dochter afgerond. (Belga/BO)

De restbank Dexia start exclusieve onderhandelingen over de verkoop van Dexia-dochter Dexia Asset Management aan de private-equitygroep GCS Capital uit Hongkong. Dat meldt Dexia dinsdag voorbeurs in een persbericht. Door de verkoop van de vermogensbeheertak is het ontmantelingsplan van Dexia zo goed als rond.De investeringsgroep GCS Capital behoorde tot een van de favorieten voor de overname, maar ook het Amerikaanse New York Life Insurance en het Australische Macquarie dongen mee naar het Dexia-onderdeel. "GCS Capital wil vasthouden aan de bestaande regionale voetafdruk, die is opgebouwd rond competentiecentra in Brussel, Parijs, Luxemburg en Sydney. Het zal ook toezien op het verder verstevigen van de commerciële banden die Dexia Asset Management heeft ontwikkeld met zijn institutionele en private klanten, waaronder de langdurige samenwerking met Belfius en Banque Internationale à Luxembourg (BIL)", luidt het bij Dexia. Dexia Asset Management bezit een belegd vermogen van ongeveer 80 miljard euro en telt meer dan 550 werknemers wereldwijd. De verkoop van de Dexia -dochter maakt deel uit van het reddingsplan dat de Franse en Belgische regeringen Dexia oplegde. In november kwamen de Franse regering en de Europese Commissie ook al tot een principeakkoord om de Dexia-dochter DMA (Dexia Municipal Agency) onder te brengen in een kredietinstelling (NEC), en eerder dit najaar werd de verkoop van de Luxemburgse BIL-dochter afgerond. (Belga/BO)