Ontex uit Erembodegem is aan een snelle expansie bezig. In Mexico nam het bedrijf vorig jaar Grupo Mabe over en even later werd in Brazilië de afdeling persoonlijke hygiëne van Hypermarcas ingelijfd, de lokale nummer één voor incontinentieproducten. Reden voor Bourgeois om Ontex te gaan feliciteren tijdens zijn economische missie in Brazilië en Peru.

Hij werd er verwelkomd door Armando Amselem, een vlotte Catalaan ("Ik ben geen Spanjaard") die de leiding heeft over de divisie Americas van Ontex. Amselem legde Bourgeois en zijn gevolg uit dat zijn bedrijf via Brazilië verder wil groeien in Zuid-Amerika en tegelijk vanuit Mexico de Amerikaanse markt wil aanvallen. Ontex heeft een fabriek in Tijuana, vlak bij de Amerikaanse grens.

Donald Trump

Na de afronding van de overname van Grupo Mabe kwam in de Verenigde Staten echter met Donald Trump een president aan het roer die het niet heeft voor bedrijven die vanuit Mexico importeren in de VS. Hoge importheffingen dreigen voor die ondernemingen. Bovendien kreeg de Mexicaanse munt klappen, wat ook niet in het voordeel van Ontex is.

Het maakt Amselem niet ongerust. "Ik ben een optimist", zei hij. "Douanetarieven komen er misschien voor zware industrie en auto's, maar voor kleine consumentengoederen zie ik het niet gebeuren. Dat zou de koopkracht voor de Amerikaanse consumenten te zeer beïnvloeden." Hij stelt ook vast dat de Mexicaanse peso aan het herstellen is tegenover de dollar.

Het bezoek aan Ontex was het laatste wapenfeit van Bourgeois in Brazilië. Zijn missie gaat verder in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar hij onder meer een nieuw kantoor van het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade officieel zal openen. Vrijdag komt de minister-president terug naar Vlaanderen.

Ontex uit Erembodegem is aan een snelle expansie bezig. In Mexico nam het bedrijf vorig jaar Grupo Mabe over en even later werd in Brazilië de afdeling persoonlijke hygiëne van Hypermarcas ingelijfd, de lokale nummer één voor incontinentieproducten. Reden voor Bourgeois om Ontex te gaan feliciteren tijdens zijn economische missie in Brazilië en Peru. Hij werd er verwelkomd door Armando Amselem, een vlotte Catalaan ("Ik ben geen Spanjaard") die de leiding heeft over de divisie Americas van Ontex. Amselem legde Bourgeois en zijn gevolg uit dat zijn bedrijf via Brazilië verder wil groeien in Zuid-Amerika en tegelijk vanuit Mexico de Amerikaanse markt wil aanvallen. Ontex heeft een fabriek in Tijuana, vlak bij de Amerikaanse grens.Na de afronding van de overname van Grupo Mabe kwam in de Verenigde Staten echter met Donald Trump een president aan het roer die het niet heeft voor bedrijven die vanuit Mexico importeren in de VS. Hoge importheffingen dreigen voor die ondernemingen. Bovendien kreeg de Mexicaanse munt klappen, wat ook niet in het voordeel van Ontex is. Het maakt Amselem niet ongerust. "Ik ben een optimist", zei hij. "Douanetarieven komen er misschien voor zware industrie en auto's, maar voor kleine consumentengoederen zie ik het niet gebeuren. Dat zou de koopkracht voor de Amerikaanse consumenten te zeer beïnvloeden." Hij stelt ook vast dat de Mexicaanse peso aan het herstellen is tegenover de dollar. Het bezoek aan Ontex was het laatste wapenfeit van Bourgeois in Brazilië. Zijn missie gaat verder in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar hij onder meer een nieuw kantoor van het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade officieel zal openen. Vrijdag komt de minister-president terug naar Vlaanderen.