De Waalse zakenman wordt ervan verdacht de FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, te hebben omzeild door via een derde in alle discretie aandelen Mithra te hebben gekocht. In oktober 2019 werd een onderzoek geopend. Dat is de maand waarin het Luikse farmabedrijf een contract tekende met Mayne Pharma voor de commercialisering in de VS van de anticonceptiepil Estelle.

De markten reageerden maar matig op het contract. Het aandeel verloor 20 procent. Na het contract werden grote volumes van het aandeel verhandeld. De speurders verdenken Fornieri er nu van grote sommen geld te hebben gestort op de rekening van een kennis, bedoeld om aandelen Mithra te kopen.

Fornieri zelf ontkent de feiten.

Volgens L'Echo en De Tijd loopt behalve een gerechtelijk onderzoek ook een onderzoek van de beurswaakhond FSMA naar Fornieri, wegens handel met voorkennis. De FSMA bevestigt. 'Er is begin 2019 een analyse gestart, en in september 2019 is een formeel onderzoek gestart door de auditeur', aldus een woordvoerder. 'Wegens handel met voorkennis.' Het is niet duidelijk wat de precieze aanleiding is van het onderzoek.

De Waalse zakenman wordt ervan verdacht de FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, te hebben omzeild door via een derde in alle discretie aandelen Mithra te hebben gekocht. In oktober 2019 werd een onderzoek geopend. Dat is de maand waarin het Luikse farmabedrijf een contract tekende met Mayne Pharma voor de commercialisering in de VS van de anticonceptiepil Estelle. De markten reageerden maar matig op het contract. Het aandeel verloor 20 procent. Na het contract werden grote volumes van het aandeel verhandeld. De speurders verdenken Fornieri er nu van grote sommen geld te hebben gestort op de rekening van een kennis, bedoeld om aandelen Mithra te kopen. Fornieri zelf ontkent de feiten.Volgens L'Echo en De Tijd loopt behalve een gerechtelijk onderzoek ook een onderzoek van de beurswaakhond FSMA naar Fornieri, wegens handel met voorkennis. De FSMA bevestigt. 'Er is begin 2019 een analyse gestart, en in september 2019 is een formeel onderzoek gestart door de auditeur', aldus een woordvoerder. 'Wegens handel met voorkennis.' Het is niet duidelijk wat de precieze aanleiding is van het onderzoek.